Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Domaine du Fourrey – Kompetanse på Chablis

Domaine du Fourrey er en liten familiedrevet vingård beliggende i hjertet av Chablis. Eiendommen er på nærmere 20 hektar vinmarker. Gjennom fire generasjoner har eiendommen gått fra far til sønn. Tradisjoner har blitt holdt i hevd og kunnskap om vinproduksjonen har blitt levert videre til neste generasjon. I dag eies og drives Domaine Fourrey av søskenparet Marie Jo og Jean Luc Fourrey som overtok etter foreldrene i 1989. I 1992 besluttet de å flasketappe hoveddelen av produksjonen under eget merke: Domaine du Fourrey.

Jean Luc Fourrey og Marie Jo

Jean Luc Fourrey og Marie Jo

Norge er et land hvor over femti prosent av salget foregår via 3 liters bag-in-box . Nordmenn elsker tydeligvis denne praktiske og noen ganger elegante innpakningen. I Norge heves kvaliteten på bag-in-box vinen som en indirekte årsak av Vinmonopolets rolle som motvekt til markedskreftene som ellers rår i Europa (kommersielle viner og moderne vinland med høye markedsføringsbudsjetter). Uten dette monopolet hadde slike prosjekter som Best Buys har hatt Domaine du Fourrey ikke hatt livets rett. For å lage god bag-in-box er det viktig å ha kompetanse på vinkvalitet og forståelse på bag-in-boxens utfordringer. Marie Jo og Jean Luc Fourrey har fått eksperthjelp fra Norge gjennom sin norske importør.

Hovedutfordringen for vin i  bag-in-box er påvirkningen av oksygen. Flasketappet vin og vin i bag-in-box er i utgangspunktet like, men bruk av sulfit ved tapping for å hindre oksidasjon av vinen er ulik. I en nyåpnet flaske er det cirka 2 kvadratcentimeter tverrsnittoverflate,  i en bag-in-box er det ca 1488 kvadratcentimeter. 700 ganger større areal! Derfor er ikke bag-in-box en vinkjellerkandidat og bør drikkes så fersk som mulig.

Samarbeid som smaker godt!

Samarbeid som smaker godt!

Det er ikke ofte man opplever en wowfaktor av kartongvin, men i dette tilfelle må det sies at vinnerdene i Best Buys har trukket det rette strået! Tiår med smaking på høyt nivå og forfatterskap i Norges beste Chablisbok har Geir Gjerdrum og hans mannskap funnet et godt partnerskap i Domaine du Fourrey. Sammen er det skapt en forståelse over hva kvalitet på boks kan være. Dette er uten tvil den beste Chablis jeg har smakt på bag-in-box!

Laguolie

Vinanbefalinger

 • Fourrey Chablis 2008

  Middels strågul farge. Aromaer av sitrusfrukter, mineraler og grønt eple. Nydelig konsentrasjon som gir en dimensjon ekstra. Balansert fruktig og syre. Kort og greit en sikker vinner i 3 liters BIB.

  Terningkast 6 87 poeng
  kr 479,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 59166 Importør: Best Buys International AS

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet