Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Argentina – Bodega y Cavas de Weinert

Ønolog Hubert Weber er en mann av få ord som heller lar vinene tale for seg. Beskjedent tar han imot direkte skryt og forteller at kvaliteten ligger i druene og jordsmonnet og legger til at han kun formidler på samme måte som en pianist leser noter. «Pianisten» Hubert Weber må ha spilt godt da Bodega y Cavas de Weinert er regnet som en av Argentinas fremste  produsenter av vin.

Vinkjeller Cavas de Weinert foto: Svein Lindin

Vinkjeller Cavas de Weinert foto: Svein Lindin

Bodega y Cavas de Weinert ble startet i 1976 av Don Bernardo C. Weinert. Bodega y Cavas de Weinert ligger i Lujan de Cuyo vest for Buenes Aires, ved foten av de mektige Andesfjellene. Selve eiendommen er en herskapelig, gammel bygning oppført 1890 av Oterofamilien.  Opprinnelig drev Don Bernando stort innen transportbransjen, men så nye muligheter i vinindustrien og investerte hele sin formue i Bodega y Cavas de Weinert. Lykken hans var at allerede første årgang, 1977, ble betegnet som den beste årgangen i forrige århundre, og Bodega y Cavas de Weinert ble hyllet som Sør-Amerikas beste vinprodusent av anerkjente vinjournalister. En drømmestart for en vinprodusent i Argentina!

Vann fra Andesfjellene

Vann fra Andesfjellene

Etter den gode starten fulgte Bodega y Cavas de Weinert den samme linjen i mange år, før den sveitsiske vinmakeren Hubert Weber ble ansatt. Faktisk ble han først ansatt som assistent til den forrige vinmakeren, men etter kun 14 dager hadde han overbevist og  sjefsjobben ble hans. Hubert Weber har beholdt Bodega y Cavas de Weinerts toppviner og deres kjennetegn med flott struktur og tanniner, og samtidig innført nye kvalitetsbegreper i vinkjelleren. Han har utvidet porteføljen med mer segmenterte, prisgunstige viner i en fruktig og rikere stil. Hans filosofi er å la vinplantene streve etter næring (vann) slik som i de beste vinområdene i Europa. Med bare 193 millimeter nedbør i året må også Bodega y Cavas de Weinert vanne sine 40 hektar vinmarker med smeltevann fra Andesfjellene. Han begrenser derimot vanningen til et minimum slik at kvaliteten på druene blir best mulig, kontra det å vanne slik at avlingen blir størst mulig.

I Bodega y Cavas de Weinerts kjellere finner du vakre, gamle, store, franske eikefat på 2000-6000 liter. Rødvinene får ulik fatlagringstid etter kvaliteten på vinen. Malbec Estrella 1997 fikk for eksempel mer enn 12 år på fat før den ble tappet på flaske. Cavas de Weinert 2000 fikk fire år, mens Carrascal 2002 fikk to år. De senere år har kvaliteten blitt ytterligere forbedret og vinene har fått en fruktigere og rikere stil tidligere enn før etter at de i 2003  begynte å  rengjøre fatene bedre. En slik liten, men viktig endring i vinifikasjonen viser Hubert Webers styrke som en vinmaker i verdensklasse!

Kitchenline 1

Vinanbefalinger

 • Cavas de Weinert Gran Vino Reserva 2003

  Dyp rød farge. Aroma av solbær, ceder, anis samt plomme. Flott frukt, balanserte tanniner og lang god ettersmak. Skulle ikke tro det var mulig å lage Bordeauxvin i varme Argentina! Anbefales!

  Terningkast 6 89 poeng
  kr 199,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 34761 Importør: Eurowine AS
 • Weinert Estrella Merlot 1999

  Middels rød farge. Aroma av røde bær, solbær, gule plommer og vanilje. Strukturerte tanniner og god syrlighet. En praktfull vin!

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 670,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 58876 Importør: Eurowine AS
 • Weinert Pedro del Castillo Malbec 2008

  Middels blålilla farge. Aroma av røde bær, kirsebær, sjokolade. Lette tanniner og god syrlighet. God rimelig hverdagsvin!

  Terningkast 5 84 poeng
  kr 93,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 58875 Importør: Eurowine AS
 • Weinert Malbec 2003

  Dyp rød farge. Aromaer av mørke bær, bjørnebær, kryddertoner. Balansert flott vin med god syre og tanniner.Passer utmerket til lam, storfe og vilt.

  Terningkast 6 88 poeng
  kr 180,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 43042 Importør: Eurowine AS
 • Hubert Weber

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet