Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Charles Heidsieck- Hoffets Champagne

Helt siden den ble kjent de kongeliges førstevalg i Champagne på 1800-tallet har Charles Heidsieck hatt rykte som en vin for «de innvidde».
600Champagne

Til tross for utallige medaljer i internasjonale vinkonkurranser og konsekvent positiv omtale fra kritikere er vinene fortsatt mer populære blant champagneentusiaster enn merkevarebevisste kunder og vinelskere for øvrig. Charles Heidsieck kan lett forveksles med søsterselskapet Piper Heidsieck og det urelaterte Heidsieck og Co. Monopole, og det skaper nok forvirring hos mange. At deres toppvin har skiftet konsept fra pinotdominert Royale på 60-tallet via chardonnaydominert Champagne Charlie til den nåværende 100% Chardonnay Blanc des Millenaires har nok heller ikke gjort underverker for markedsføringen.

I moderne tid er de spesielt kjent for sin kompromissløse Brut Réserve. I den inngår hele 40% vin fra gamle årganger (Krug er den eneste som av og til bruker like mye, men CH gjør det konsekvent). De var også banebrytende ved å merke sine viner uten årgang med året den ble omkorket. Vinene er lagret i tre år på bunnfall, derfor vil en flaske som er degorgert i 2009 bestå av 60% 2006.

Charles Heidsiecks champagner produseres i en fyldig men silkemyk, ren og klassisk stil. Selv om den store andelen reservevin og den usedvanlig lange bunnfallslagringen for toppvinen Blanc des Millenaires gjør at vinene slippes på markedet med moden karakter har de alltid godt av ytterligere lagring i minst ett år i kjelleren. Og selv Brut Reserve kan uten bekymring lagres i ti år etter degorgering. Utvalget på det norske markedet har lenge vært nokså begrenset, men om vi stemmer med lommeboken kan vi håpe det vil endre seg med tiden.

Laguolie

Vinanbefalinger

 • Charles Heidsieck Brut Réserve 2005

  Lys gulgrønn farge. Uhemmet rik og sjarmerende, en champagne for de som ikke er redde for å bestille mer av alt med någo attåt. Mye brødbakst og gule plommer, med en distinkt tone av vanilje som er så typisk for denne vinen til tross for at det ikke benyttes eik. Men midt i all dens dekadanse vises en dyp kompleksitet takket være den høye andelen reserveviner, og den overdådige stilen holdes så vidt i sjakk takket være Champagnes enestående syre selv i slike viner. Degorgert 2004, smakt 2009.

  Terningkast 5 88 poeng
  kr 379,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 37618 Importør: Maxxium Norge AS

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet