Vinofil Sitat
  1. Vintips
  2. Vinprodusenter
  3. Vinområder
  4. Vin & Mat
  5. Bokanmeldelser

Artikler under emnet Vinområder i 2010

Amarone – Definisjonen av fyldige rike viner

Vinmakeren Maddalena Pasqua Di Bisceglie leverer varene i Veneto

Beaujolais – ikke bare en torsdag i november

Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første viner ble skipet ned elva Saône til spisestedene i Lyon. Da vinene ankom ropte de: "Le Beaujolais Est Arrivé!". Bakgrunnen for turen var en del av feiringen av en vellykket innhøsting to måneder tidligere. I dag er rundt en tredjedel av regionens produksjon solgt som Beaujolais Nouveau, et merkenavn som ble skapt av George Duboeuf for den lokale …

Minho – Vinho Verde

Portugals største avgrensede vindistrikt strekker seg omtrent 160 kilometer fra Porto og Douro-elven, helt nord til elven Minho som danner en naturlig grense mot Galicia i Spania. Det kuperte, frodige området er regnfullt, svært fruktbart og i rivende utvikling. Mye nytt skjer og regionens vindyrkere er så avgjort klar over mulighetene klima, jordsmonn og de nasjonale vindruenes særegenhet gir dem.  Mange av vingårdene i regionen er på under en ha., …

Portvin – Nytelse på flaske | Del 1

For å ha lov til å bære betegnelsen portvin må vinen komme fra de bratte, skiferholdige vinmarkene langs det øvre løpet av Douro-elven, hvor sommeren er tørr og varm og vinteren mild og fuktig. Det er vanskelig å tenke seg hvordan en så vidunderlig vintervarm drikk som portvin kan ha oppstått i et så varmt og solrikt land som Portugal. Til tross for sterkvinens noe reduserte popularitet, er ikke Douro …

På topp i Soave

Soave ligger øst for Valpolicella og de beste vinene kommer fra Classico-markene i kommunene Soave og Monforte d'Alphone. Området fikk sin DOC i 1968 og er Italias største hvitvinsproduserende område. Pieropan familien har vært flaggbærere for Soave DOC i flere tiår. Familiens tilknytning til vin strekker seg tilbake til 1890 da Leonildo Pieropan etablerte selskapet. Etter hans bortgang gikk selskapet til to av hans sønner, Fausto og Gustavo, og i …

Sud de France – 5 smaker under solen

Languedoc-Roussillon -  En av verdens største vinområder Med middelshavsklima, sol hele året, og med gunstige vinder som holder vinrankene sunne, er Languedoc-Roussillon et lovede land for vinproduksjon. Området er som en vugge med definerte vinområder spredt ut i et lappeteppe av spesielle jordsmonn og smaker hele veien fra Rhône til foten av Pyreneene, innen synsvidde av Spania. Vinhistorien viser at overproduksjon av vin lenge var et problem for området, …

Reisebrev: Sør Afrika del 3

Paarl og Stellenbosch er de best etablerte kvalitetsområdene. Paarl er et relativt varmt område og danner grunnlaget til mange av Sør-Afrikas gode viner. Regionen er i stand til å produsere mange ulike stiler, også musserende vin. Innenfor Paarl finner vi underområdene Wellington og Franschhoek. Stellenbosch er litt kjøligere og får forfriskende havbris fra False Bay. Men i begge regionene er det slik at hvis du ønsker å lage hvitviner med …

Reisebrev: Sør Afrika del 2

Grønne druer opptar 55,8 % og blå sorter 44,2 % av Sør-Afrikas samlede vinmarker (2007-tall). Det er et overraskende tall for et land som er minst like berømt for sine Pinotage, Cabernet, Shiraz – og noe mer sjeldne Pinot Noir-viner, som for sin chardonnay-viner, men slik er det. Chenin blanc – som lokalt kalles steen - er den overlegent mest populære. Den er landets hovedhvitvinsdrue: fruktig, ren og lages i …

Reisebrev: Sør Afrika del 1

Vel tilbake fra besøk i Sør-Afrika, og spennende rundreise i landets vinproduserende områder, har jeg gjort meg en del refleksjoner rundt det å være vinbonde i dette vakre landet. Det har åpenbart vært tider da jeg ville unngått å benevne meg selv som sørafrikansk vinmaker. En av periodene kunne ha vært i apartheidårene da internasjonale handelssanksjoner medførte at jeg ikke kunne få kjøpt vinstokkene eller utstyret jeg behøvde. Jeg kunne …

Klassiker fra Alsace

Alsace har svært mange gode vinprodusenter. En produsent med bred portefølje er Dopff & Irion som holder til i den pittoreske middelalderbyen Riquewhir, langs vinveien La route des vins. Med sine gamle bindingsverkshus er landsbyen som klippet ut fra et eventyr av Brødrene Grimm. Historien forteller at det i denne landsbyen var det to familier som utmerket seg, nemlig familiene Dopff og Irion. De hadde laget vin i mer enn …

Brasil – Mer enn sambarytmer, fotball og vakre kvinner

Brasil er ikke det landet man forbinder med vin av naturlige årsaker med dets tropiske klima og inntrykket fra media med sambarytmer og fotball. Det finner dog sted en rask utvikling mot produksjon av vin av god konsumkvalitet i Brasil og spesielt gjelder dette den musserende vinen som ikke står i veien for noe i Spania eller Italia. Hovedområdet for vinproduksjonen er Serra Gaúcha, som ligger i sør cirka to …

F.E Trimbach – Kvalitet til fingerspissene!

Familien Trimbach startet å produsere vin i Alsace etter at Jean Trimbach hadde blitt innskrevet som innbygger av Ribeauvillé i 1626. Siden den gang har firmaets renommé blitt foredlet fra far til sønn, takket være et utmerket vindistrikt og viner med strålende kvalitet. I de kommende generasjoner ble erfaring og kunnskap overført frem til Frédéric Emile ble født 20 desember 1839. Han tråkket sine barnesko i Hunawihr og etter hvert …

Sør Afrika – mye å glede seg til!

Kvaliteten på sørafrikansk vin har i de senere år hatt en suksessfull utvikling. Etter at landet avskaffet apartheid og innførte demokrati for alle, uansett hudfarge, åpnet eksportmarkedet seg for landets vin. En økende del av eksportinntektene pløyes tilbake i landets vinforbedrings- program ”Vine Improvement Programme (VIP)”. Programmet er meget ambisiøst og tar neppe noen gang slutt. Etter lange tider med isolasjon fra resten av verdenssamfunnet har det vært av avgjørende …

Vin fra Wien – Richard Zahel

Østerrike har lange tradisjoner for vinproduksjon. Opprinnelig var det var munker fra Burgund som tok med seg sin kunnskap og la grunnlaget for dagens vindyrking. I dag kan vi glede oss over en fantastisk kvalitetsutvikling de siste tiårene. I 1985 falt noen produsenter for fristelsen og tilsatte det ulovlige stoffet dietylen glykol i sine viner for å gjøre dem bedre, og vinskandalen var et faktum. Etter denne hendelsen fikk Østerrike …

Anbefalte artikler

  1. På topp - Bag in Box listen 2017

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
  2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

    Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

    Vintips
  3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

    Vin med naturlig klang fra Østerrike

    Vinprodusenter, Vintips
  4. Champagne Charlie er på banen igjen!

    Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

    Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

  1. Wongraven - Blir det bedre?

    Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

    Vinprodusenter, Vintips
  2. Den store Amarone testen - 10 på topp

    I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

    Vintips
 

Vi skriver for:

Riedel Rent
Riedel Glass

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet