Vinofil Sitat
  1. Vintips
  2. Vinprodusenter
  3. Vinområder
  4. Vin & Mat
  5. Bokanmeldelser

Artikler under emnet Vinprodusenter i 2010

Chateau Fortia – Snadder fra Chateauneuf du Pape

Baron Pierre Le Roy de Boiseaumarie (1890-1967) giftet seg i 1919 med Melle Bernard Le Saint eier av Chateau Fortia. Hans familie hadde lange militære tradisjoner i Nord- Frankrike og hans bakgrunn fra militæret skulle endre et vinområde få år senere. Som pilot og jurist under første verdenskrig fikk Baron Pierre Le Roy sansen for militære regler. Noe han fikk bruk for da han etter en årelang prosess sørget for …

Champagne – til frokost, lunsj og middag

Hva er ikke livet uten noen lysglimt av perfeksjonisme

Beaujolais – ikke bare en torsdag i november

Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første viner ble skipet ned elva Saône til spisestedene i Lyon. Da vinene ankom ropte de: "Le Beaujolais Est Arrivé!". Bakgrunnen for turen var en del av feiringen av en vellykket innhøsting to måneder tidligere. I dag er rundt en tredjedel av regionens produksjon solgt som Beaujolais Nouveau, et merkenavn som ble skapt av George Duboeuf for den lokale …

Mas de Libian – Hélène og Nestor dra lasset

Familen Thibons har sine familierøtter i eiendommen siden 1670, men det var ikke før på sytti- og åttitallet familien selv tok over produksjonen. Le Mas de Libian ble etablert i 1995 og fra starten og frem til 2005 ble eiendommen drevet økologisk, men de siste årene har fokuset vært å drive hundre prosent biodynamisk.  Vinstokkene er i gjennomsnitt rundt 30 år på den 19 hektar store eiendommen i Ardeche, …

Viña Tondonia Reserva 1992 – Skriker etter Serrano!

Lopez de Heredia ble grunnlagt av Don Rafael López de Heredia y Landeta i 1913 ved elven Ebro som utgjør skillet mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa. Vinens navn stammer fra vinmarken Tondonia og er Lopez de Heredias mest kjente varemerke. Vinmarken er på cirka hundre hektar og er beplantet med druene Viura og Malvasía. Vinen kan enkelt defineres som en særeget vin, men fullt ut ekte og naturlig …

Raventós bøyer ikke av for stormen

I Sant Sadurní, 40 km vest for Barcolona, ligger eiendommen til Raventósfamilien idyllisk til, ikke langt fra nåtidens Cava giganter. Eiendommen er på over 90 hektar vingårder og skog. Eiendommen ble opprinnelig kjøpt av Llorenç Cordorniu i 1497, men det var først 200 år senere Raventósfamilien tok over eierskapet gjennom ekteskapet mellom Maria Cordoniu og Miquel Raventós i 1681. Syv generasjoner senere, i 1872, legger Josep Raventós grunnlaget for den …

Smakfullt fra Quinta do Passadouro

I hjertet av Douro ligger Quinta do Passadouro. I bratte skråninger mot elven Rio Pinhão ligger vinmarkene omkranset med avlinger av appelsiner, mandarin, fersken og fiken.  Vinmarkene er delt i to med Quinta do Passadouro med sine 20 hektar vinmark og Quinta do Sibio med 20 hektar vinmark. Vinmarken er dyrket med lokale druesorter fra Douro-dalen som Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão og Tinta Barroca. Eiendommen ble kjøpt i 1991 …

Søtt & Godt – Nederburg Noble Late Harvest

Til de søte dessertene og salte ostene passer ofte en dessertvin som hånd i hanske.

Allegrini fra Valpolicella

Valpolicellas beste viner kommer fra åsene øst for Gardasjøen og nord for Verona, i Classico-området som inkluderer Negrar, Fumane, San Pietro og Novare. Hoveddruene i blandingsvinen Valpolicella er Corvina, Rondinella, Corvinone og Molinara. Kvaliteten på blandingsvinen som lages av disse druene, er avhengig av om avlingene er lave eller ikke. I tillegg er det et spørsmål om fremstillingen. En generell beskrivelse av vinen er: ”frisk duft som av kirsebær med …

Ha et godt øye til Musella i fremtiden

Valpolicella – ”dalen med de mange kjellere” - ligger i regionen Veneto i det nordøstlige Italia, og er en av landets tre største vinproduserende regioner. Mye av vinen er ordinær og ganske ”kjedelig” billigvin fra store produsenter, men heldigvis er det mer å si om Valpolicella enn dette. Det finnes også mange uavhengige småprodusenter som i økende grad leverer kvalitetsviner. Det betyr igjen at du må glemme de enkle og …

Cuvée K Rouge 2008 – Katharina Mowinckel

Katharina Mowinckel kommer fra Bergen, men flyttet opprinnelig til Frankrike i 1992 for å satse på sprangridning. I 2002 flyttet hun til Bergerac sørvest i Frankrike, der hun fikk tilbud om å kjøpe en vingård i Bergerac bestående av 6,2 hektar vinmarker. Bergerac er naboregion med Bordeaux der jordsmonn, klima og vinstil har mange fellestrekk. Katharina har gjort vingården økologisk og gjør alt selv, fra beskjæring av plantene,  i …

Kloster Eberbach – klassiker siden middelalderen

Den store klostereiendommen ble anlagt i år 1136 av Bernhard de Clairveux og hans Cistercienserbrødre. Etter sekulariseringen havnet klosteret i delstaten Hessens eie, og fungerer nå som museum, kunsthall og populær severdighet. Enda et kloster som har opprettholdt sin status som vinprodusent. Hessische Staatsweingüter Kloster Eberbach var opprinnelig en klostereiendom og har siden 1945 vært eid av delstaten Hessen. I alt består vinhuset av seks eiendommer både i Rheingau og …

Charles Heidsieck- Hoffets Champagne

Helt siden den ble kjent de kongeliges førstevalg i Champagne på 1800-tallet har Charles Heidsieck hatt rykte som en vin for «de innvidde». Til tross for utallige medaljer i internasjonale vinkonkurranser og konsekvent positiv omtale fra kritikere er vinene fortsatt mer populære blant champagneentusiaster enn merkevarebevisste kunder og vinelskere for øvrig. Charles Heidsieck kan lett forveksles med søsterselskapet Piper Heidsieck og det urelaterte Heidsieck og Co. Monopole, og det skaper …

Ferrer Bobet 2006 – 2 gode venner

Sergi Ferrer-Salat og Raül Bobet er to gode venner som har samme kombinasjon av lidenskap, vin og ønologi.  Deres felles interesse brakte dem til Priorat og arbeidet med å kultivere 25 hektar økologisk vinmarker i de høyeste og kjøligste områdene mellom Porrera og Falset.  Vinmarkene i Priorat har en eksepsjonell porøs skiferjord, lokalt kjent som "llicorella", og en topografi preget av stupbratte skråninger som muliggjør en optimal modning sammen …

Stefano Bellotti – En vin-naturist

Naturviner er i skuddet for tiden! Vinene oppleves så ekte og naturlige at andre kommersielle viner føles påkledd og oppstaset. I motsetning til mange bestselgere er ikke naturvin  tilsatt noe som helst, verken kunstig gjær, enzymer eller tilsetningsstoffer i vinkjelleren. Med sin naturlig syrestruktur og balansert alkoholnivå fungerer vinene etter min mening derimot best i forbindelse med et måltid. Stefano Bellotti overtok som 18-åring  familiegården Cascina degli Ulivi i Piemonte …

Anbefalte artikler

  1. På topp - Bag in Box listen 2017

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
  2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

    Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

    Vintips
  3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

    Vin med naturlig klang fra Østerrike

    Vinprodusenter, Vintips
  4. Champagne Charlie er på banen igjen!

    Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

    Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

  1. Wongraven - Blir det bedre?

    Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

    Vinprodusenter, Vintips
  2. Den store Amarone testen - 10 på topp

    I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

    Vintips
 

Vi skriver for:

Riedel Rent
Riedel Glass

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet