Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Bokanmeldelse: Verdt å lese! – Piemonte – En vinreise

Skal du kjøpe en vinbok som julegave til deg selv eller til noen gode vinvenner vil denne boken  gi deg masse vinglede og reiselyst. Garantert! Sjelden har det i Norge vært utgitt en vinbok der designen, fotografiene og teksten har spilt  så godt sammen.

Foto: Sune Eriksen

Vinskribentene fra Dagens Næringsliv Ole Martin Alfsen og Merete Bø  tar deg med på en vinreise om og med personlighetene i Piemonte i Italia. De forteller med uovertruffen god penn om druene, vinkulturen, menneskene bak vinene, de gode tipsene om restaurantene eller vinbutikker det er verdt å besøke.
Boken lar både den erfarne vinkjenneren og den som utforsker Piemonte for første gang finne opplysninger og tips om vinreisen man vil foreta etter å ha kjøpt boken. For reise vil man,  etter å sett de nydelige bildene den anerkjente fotografen Sune Eriksen har illustrert boken med.  Med stø hånd har fotografen skapt et personlig bilde bak hver vinprodusent og fått frem essensen i hva raderparet Alfsen og Bø skriver om.

Ole Martin Alfsen
Ole Martin  er utdannet kokk og vinkelner med sterkt fokus på mat og drikke i kombinasjon. Han har en nysgjerrig, leken og usnobbete holdning til faget. Bred kompetanse etter lang fartstid i bransjen og innehar en særdeles veltrimmet smakspalett. Etter hvert like skarp med pennen som med kokkeknivene og har to bøker om temaet mat og drikke i kombinasjon på samvittigheten.

Noen vil også kjenne ham igjen fra TV-skjermen, der han spilte en av hovedrollene i serien «Vis meg ditt kjøleskap» og nå i det siste på TVNorge i serien «4-stjerners middag». Han har tidligere jobbet som fagansvarlig mat og drikke/Sommelier på Kulinarisk Akademi i Oslo.

Merete Bø
Merete har vært DN.no og Dagens Næringslivs faste vinskribent de siste fire årene. Merete ble nordisk mester for sommelierer i 2008, norgesmester i 2008 og 2009, og kan også skilte med semifinaleplass i både VM og EM for sommelierer i 2010. Hun har tidligere erfaring fra Park Hotel på Voss og restaurantene Bagatelle og Cru i Oslo – alle steder med fremragende vinkjellere. Sammen med tidligere kollega Tom Martinsen har hun tidligere utgitt bøkene Vinens vinnere Burgund og Vinens vinnere Rhône.

Terningkast 6
DN Vinguiden årlige boksatsing har tatt et steg, eller rettere sagt mange steg i riktig retning med skifte av forlag, format og skrivestil.  Boken Piemonte –  En vinreise er boken man må ha, for å lære mer om området eller bruke oppslagsverk når du kommer hjem fra Piemonte.  Boken koster kr 449.- og kommer uten billett til Piemonte.

Piemonte – En vinreise
ISBN 978-82-7547-513-6
Forlaget Press

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, , , , , ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet