Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Om jeg var et villsvin ville jeg ha foretrukket riesling

Eberbach Riesling Rheingau Bag-in-Box er et samarbeid mellom velkjente Kloster Eberbach og vinimportøren Strøm. Vinen, som er produsert spesielt for det norske markedet, er et eksempel på hvordan vinkompetanse og markedskrefter møtes for å lansere en vin som treffer det norske publikum.

Selv om historien på boksen om villsvinene som elsker akkurat rieslingdruer ikke nødvendigvis er pinlig korrekt, er det faktisk sant at det hos Kloster Eberbach og andre vinprodusenter er et problem at villsvin, geiter og andre dyr liker de modne druene og kan ødelegge hele avlinger om de får herje fritt.

Kloster Eberbach ble grunnlagt i 1136 av cisterciensermunker. Klosteret ligger i nærheten av landsbyen Eltville, vest for Rüdesheim i Tyskland. Etter sekulariseringen havnet klosteret i delstaten Hessens eie og fungerer nå som museum, kunsthall og populær turistseverdighet med over 300 000 besøkende i året. Kloster Eberbach Hessische Staatsweingüter har gjennom sitt utrettelige arbeid for kvalitet laget vinhistorie og er i dag blant Tysklands største produsenter. De har siden 1806 hatt egne auksjoner i det vakre gamle klosteret og var for 100 år siden en av grunnleggerne av «Verband Deutscher Prädikatsweingüter». Med over 200 hektar vinmarker i sin besittelse (hvorav 4 er monopol) er Kloster Eberbach en av de største vineiendommene i Tyskland. Deres ”skattkammer” med en mengde gamle årganger som dateres så langt tilbake som 1706 inneholder noen av de mest verdifulle vinene i verden. I 2008 ble det moderne, underjordiske produksjonsanlegget ved den 32 ha store og inngjerdede vinmarken Steinberg åpnet, hvor mottak av druer, pressing, gjæring og lagring foregår via naturlig gravitasjon. De lager også viner av Pinot Noir i Assmanshausen, i en vinkjeller fra 1920-tallet, ved vinmarken Höllenberg.

Å spisse smaken mot den norske ganen og spesifikke segmenter i markedet er en trend mange norske vinimportører gjør med vekslende hell. De fleste vinimportører velger en vin med en smak de selv liker, uten tanke på at folk flest velger vin ut i fra andre kriterier enn nødvendigvis smak. Design og pris er også viktige elementer i folks øyne. Sett fra mitt standpunkt har samarbeidet rundt denne boksen lykkes svært godt, både med flott design, pris og smak. Vinen har et bredt nedslagsfelt mot mat med sin gode syrlighet og balanse mot fruktigheten. En annen praktisk fordel er at den passer i kjøleskaphyllen bedre enn andre!

Et godt råd er å servere vinen litt for kald (7-8 grader) først og se hvordan vinen faktisk finner sitt beste temperatur rundt 10 grader. En høy temperatur (over 12 grader) vil ikke gagne denne vinen. I spennvidden 8 til 11 grader vil man oppleve forskjellige nyanser og bruksområder for vinen. Jo kaldere vinen er jo mer syrlighet kjenner du og når temperaturen går opp fremheves fruktigheten.

Laguolie

Vinanbefalinger

 • Eberbach Rheingau Riesling

  Lys gulgrønn farge. Aroma som av grønne epler, gul frukt og sitrus toppet med mineralitet. Forfriskende moden syrlighet, god fylde og saftig avslutning.Mye vin for pengene, og absolutt på topp i Norge i blant boksene

  Terningkast 6 86 poeng
  kr 379,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 4877 Importør: Strøm

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet