Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Nyhetsslippet Juli 2013 – Vinmonopolet

Fredag 5. juli 2013 lanseres en rekke nyheter i Vinmonopolets butikker. Vi smakte oss gjennom hele slippet og presenterer et lite utvalg her, men velger – som Vinmonopolet – å ha hovedfokus på Alsace. Ikke minst fordi vi også synes sjømat og hvite viner fra Alsace er gode ”partnere”, og et passende tema i sommermånedene juli og august. I våre øyne et vellykket nyhetsslipp, med tanke på hvor lite det er.

Magasinet Vinofil deltar på nyhetsmakingene til Vinmonopolet : Foto Svein Lindin

Kitchenline 1

Vinanbefalinger

 • Allegrini Appassimento (BiB 300 Cl.)

  Dyp mørk rød, tett kjerne. Meget tiltalende preg som av moden bærfrukt, vel integrert vanillin og kryddertoner. Treffer munnen med moden bærfrukt som bekrefter og underbygger duftinntrykket. Vinen vil være et meget godt supplement for de som foretrekker vellaget BiB-rødvin, til overkommelig pris. Bekrefter et positivt, stigende kvalitetsnivå for BiB-vin.

  Terningkast 5 81 poeng
  kr 369,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 2046 Importør: Vinordia AS
 • Castelforte Valpolicella Ripasso 2011

  Dyp mørk burgunderrød, mild fiolett rand. Duft som minner om modne røde bær, tørket frukt, vel integrert vanillin. God struktur og fylde, frukt og syre i anslaget, en aning bittertone i avslutningen. God varighet. Nok en vellaget vin til varierte retter til sommerens grillede kjøttstykker med smak. Anbefalt serveringstemperatur – 16 grader.

  Terningkast 6 85 poeng
  kr 139,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 90403 Importør: Vino AS
 • Bertani Valpolicella Ripasso 2011

  Dyp mørkerød, tett kjerne, fiolett rand. Duft som av modne blåplommer, svisker og mørke skogsbær. God syre og moden frukt i anslaget med bekreftelse av et positivt aromainntrykk. Middels avrundet tanninpreg som forsterker vinens potensial til mat. Til sommerens ulike kjøttretter fra grillen. NB! Husk å servere vinen i gunstig temperatur – rundt 16 grader.

  Terningkast 6 84 poeng
  kr 139,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 6119 Importør: Winetailor
 • Collinato Montepulciano D’Abruzzo 2012

  Dyp mørkerød, tett kjerne, fiolett kant. Dufter aromatisk som av modne mørke bær, en aning vanilje. Myk avrundet sødmefull frukt som bekrefter duftinntrykket, mykt avrundet tanninpreg. Tiltalende god vin til smaksrike kjøttretter, gjerne grillmat med smak

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 125,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 6001 Importør: Focus Beverages
 • Mafiozo Zinfandel 2011

  Dyp mørkerød, fiolett rand, kompakt kjerne. Tydelig duft som av mørke skogsbær og steinfrukt; blåbær og rikt modne blåplommer. Rik fylde i anslaget som bekrefter duftinntrykket, godt frukt med middels tanninpreg. Velges velmodnet biff fra grillen er dette passende følge

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 125,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 6115 Importør: Interbrands Norway
 • Maby Prima Donna – (Tavel). 2012

  Dyp rosa, Dufter som delikate, friske bringebærdrops, røde hagebær, en aning tiltalende urtepreg. Forfriskende anslag som bekrefter bærpreget (røde hagebær og sommerblomster). Noe tanninpreg som understreker at dette er en vin som bør ha matfølge. Til sommerens smaksrike salatanretninger iblandet lyst kjøtt; kylling, svin og kalv – også til smaksrike retter tilberedt av fisk.

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 159,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5625 Importør: SR Wine
 • Hartweg Gewurtztraminer 2011

  Lys grønn-gul Delikat – aromatisk – mild tropisk frukt – roser. Sødmerikt anslag som bekrefter aromainntrykket, mild syre – frukt, noe sødme i overkant. Varig. Anbefales til rikt-smakende fruktsalater, tilberedt med hovedvekt av tropiske frukter med mild syrlig dressing.

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 155,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5781 Importør: Scanvin
 • Zind-Humbrecht Riesling Grand Cru Brand 2009

  Middels dyp gul med grønne toner. Aroma med preg som av gule sommerepler, tropisk frukt som fersken, honningmelon, sitrus (grapefrukt) og tydelig mineralpreg over frukttonene. Dette er en vin som bør settes på bordet og serveres sammen med det beste av skalldyr og hvit fisk, og da med de beste saustilberedninger. Økologisk dyrket.

  Terningkast 6 95 poeng
  kr 370,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5923 Importør: Vininor
 • Zind-Humbrecht Clos Häuserer 2010

  Lys gulgrønn. Dufter friskt som av melon, eple ispedd sitrustoner (grapefrukt). Mineralske toner. Treffer munnen med saftig, forfriskende preg som bekrefter og underbygger aromainntrykket. Nok en meget god økologisk dyrket vin som vil harmonere godt med førsteklasses skalldyrretter med og uten for markant tilbehør.

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 249,60 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5927 Importør: Vininor
 • Bott-Geyl Riesling Grand Cru Schlossberg 2010

  Gulgrønn Frisk duft som av hvit og grønn frukt toppet med ferskentoner, honning og blomster. Tydelig mineralpreg. Forfriskende, saftig, syre-fruktpreget anslag i perfekt balanse. Mineralpreget forsterkes i munnen. Topp økologisk dyrket vin til skalldyr av beste sort: hummer, sjøkreps, kamskjell , gjerne med krembaserte sauser.

  Terningkast 6 89 poeng
  kr 289,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5807 Importør: Autentico
 • Bott-Geyl Riesling Burgreben 2011

  Lys blek strå-gul, grønne toner. Meget tiltalende fruktaromatisk duft som av moden melon/eple, fersken/aprikostoner. Noe fruktsødmepreget anslag og ytterligere underbygget og forsterket aromainntrykk. Økologisk dyrket vin til salatanretninger med hvitt kjøtt og krydderpreget kremdressing

  Terningkast 5 82 poeng
  kr 219,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5811 Importør: Unico Real Wines
 • Boesch Breitenberg Riesling 2011

  Lys blek-gul, grønne toner. Tiltalende duft som av moden hvit frukt; modne gule sommerepler, sommerblomster, en aning honningmelon og urter. Tydelig mineralpreg. Forfriskende saftig fruktpreget anslag i balanse. Skalldyr, retter av hvit fisk, sommersalater med kylling og lyst kjøtt.

  Terningkast 6 85 poeng
  kr 196,70 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5953 Importør: Palmer
 • Albino Armani Prosecco Colfondo

  Lys strågul, grønne toner. Mild aromatisk fruktduft som fra moden pære og eple toppet med preg som av milde urter og sitrustoner. Forfriskende syre – fruktpreget anslag med tydelig bekreftet og forsterket duftinntrykk. Lett vin, først og fremst som aperitiff.

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 125,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 5803 Importør: Mjodur

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet