Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Nyhetsslippet november 2013 – Vinmonopolet

Fredag 1. november 2013 lanserer Vinmonopolet rundt 80 nye produkter – derav 65 viner. Nyhetsslippet inneholder denne gangen, gjennomgående, svært mange gode kjøp, både for høstens kommende måltider, men også noe for kjelleren. Vi konsentrerte oss først og fremst om å teste vinene i nyhetsslippet, og deler her rundt halvparten av våre smaksnotat med viner av interesse.

Magasinet Vinofil deltar på nyhetsmakingene til Vinmonopolet : Foto Svein Lindin

Laguolie

Vinanbefalinger

 • Ville d’Arfanta Prosecco Superiore Brut 2012

  Lys grønngul. Aromatisk med fint preg som fra moden pære, eple og sitrus. Ung fruktig og frisk stil som bekrefter duftinnrykket. Nyt den som aperitiff og til smakslette retter av fisk- og skalldyr

  Terningkast 4 79 poeng
  kr 116,50 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8841 Importør: Drøbaccus
 • DOM. De La Vega Reserva Brut Nature 2010

  Litt utviklet aroma som av moden frukt; gult eple ispedd kjekstoner. Saftig anslag, som underbygger duftinntrykket, toppet med milde toner som fra krydder og brøddeig. Nyt som aperitiff og sammen med middels lett retter av skalldyr og hvit fisk.

  Terningkast 5 83 poeng
  kr 169,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8553 Importør: Amka
 • Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut 2002

  Middels dyp strågul. Tydelig floralt preg ispedd fruktig aroma som fra sitrus, eple og kjeks, toppet med mineralske toner. Forfriskende anslag med fyldig mousse som ytterligere bekrefter førsteinntrykket. Som forfriskende aperitiff og som følge til sjøkreps med krembasert saus

  Terningkast 6 88 poeng
  kr 349,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8645 Importør: Vino AS
 • Gonet Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2002

  Lys strågul, grønne toner. Utviklet aroma med preg som av gul moden frukt; eple, melon og sitrus. Mildt mineralpreg. Saftig forfriskende anslag som bekreftet aromainntrykket, rik kremet mousse. God lengde. Deilig som aperitiff og til lette retter av fisk og skalldyr

  Terningkast 6 87 poeng
  kr 330,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8444 Importør: Cork W&S
 • Le Masciare Fiano di Avellino Anbra 2010

  Lys blek-gul, grønne toner. Aroma som av modne epler ispedd sitrustoner. Saftig anslag som følger og bekrefter duftinntrykket. Mildt mineralpreg i avslutningen. Vil gå bra til retter av hvit fisk, skalldyr og fjærkre

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 149,20 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8069 Importør: Interbev
 • Künstler Hocheimer Herrnberg Riesling Trocken 2

  Lys gul, grønne toner. Tiltalende fruktig aroma som av grønt eple og sitrus med et snev av urter, toppet med florale toner. Lett mineralpreg. Syrefriskt anslag som følger og underbygger duftinntrykket. Nyt den til lett retter av fisk, skalldyr og milde kyllingretter

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 152,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 9679 Importør: Record Vinimport
 • Christmann Riesling Trocken 2012

  Blek sitrongul med grønne toner. Tiltalende modent fruktpreg som av eple, sitrus og aprikos, lett mineralpreg. Forfriskende ren stil med modent fruktpreg som bekrefter duftinntrykket. Nyt den sammen med retter av hvit fisk eller milde kyllingretter

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 129,80 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 20185 Importør: Vectura
 • Wittmann Westhofen Kirchspiel Riesling Trocken GG 2012

  Lys gul med grønne toner. Aroma med preg som av modne grønne epler, melon/urter og sitrus. Tydelig mineralpreg. God saftig frukt med balansert syre i anslaget, en aning bittertone i avslutningen. Lang. Prøv den som følge til retter av fisk, kylling og kalkun, og til retter av lyst kjøtt; svin og kalv

  Terningkast 6 88 poeng
  kr 379,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8441 Importør: Moestue
 • Küling-Gillot Nierstein Pettentahl Riesling Trocken GG 2012

  Blek-gul med grønt islett. Dufter tiltalende som av grønne epler ispedd sitrustoner. Tydelig mineralpreg. Saftig, forfriskende fruktanslag som bekrefter og underbygger aromainntrykket. Lang. Nok en god økologisk dyrket vin som vil passe bra til veltilberedte fiskeretter, samt til lyst fjærkre, svin og kalv

  Terningkast 6 87 poeng
  kr 329,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8644 Importør: Non Dos
 • Fontaineri Vouvray Pétillant Brut 2009

  Blek-gul, grønne toner. Tiltalende florale aroma ispedd toner som fra moden gul melon/pære, toppet med sitrus. Lett mineralpreg. Mildt, saftig, syrefrisk frukt i anslaget som følger duften. Mildt perlende moussepreg. Som aperitiff, eller kun som ”kosevin”.

  Terningkast 6 85 poeng
  kr 168,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8523 Importør: Blend Wines
 • La Chablisienne Chablis 1er Cru Fourchaume 2008

  Lys blek-gul med grønne toner. Tiltalende aroma med preg som fra grønn melon/eple, florale toner ispedd hasselnøtter og fat. Mildt mineralpreg. I munnen bekreftes og forsterkes duftinntrykket ytterligere. Meget godt kjøp til varierte fisk og skalldyrsretter.

  Terningkast 6 88 poeng
  kr 479,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 46000 Importør: Better Wines
 • Ch. Jolys Cuvée Pauline Jurancon Sec 2011

  Lys strågyllen ispedd grønne toner. Moden aromatisk frukt, sitrus og urter over velintegrerte fat. Tydelig mineralske toner. Saftig, friskt, konsentrert fruktpreget anslag som følger og underbygger aromainntrykket. Vil passe bra som aperitiff og som følge til fisk- og skalldyrsretter

  Terningkast 5 82 poeng
  kr 189,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8749 Importør: Vinarius
 • Morgat L’enclos Savennières 2011

  Lys blekgyllen, grønne toner. Aroma med preg som av modne frukter; eple og urter. En aning mineralsk. Forfriskende anslag i god balanse. Komplekst, modent fruktpreg. Lang. Nyt den gjerne sammen med fisk og skalldyrsretter, gjerne med litt ekstra smaksrikdom

  Terningkast 6 86 poeng
  kr 297,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8443 Importør: Blend Wines
 • Montico Zinfandel di Puglia 2012

  Mørk rubinrød, middels tett kjernepreg, fiolett rand. Forførende god aroma som av modne mørke moreller og blåplommer. Forfriskende saftig fruktanslag med tiltalende syrepreg i balanse som bekrefter og underbygger duftinntrykket. God lengde. Velger en å nyte den til mat anbefales den til retter tilberedt av lyst kjøtt, kalv, svin og kylling, gjerne italiensk inspirert smakstilsetning. Meget god vin til meget god pris!

  Terningkast 5 84 poeng
  kr 119,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8761 Importør: Wine House
 • Saracini Villa Toscana 2012. (BiB 300 cl.)

  Dyp mørkerød, fiolett kant, middels tett kjerne. Rik aromatisk duft som fra modne blåplommer, mørke skogsbær og en aning urter. Rikt fyldig fruktpreget anslag som følger duften. Modent tanninpreg, en aning tørrhet i avslutningen. God BiB-vin som vil være et bra valg til varierte kjøttretter med smaksrike sauser

  Terningkast 5 83 poeng
  kr 375,10 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8589 Importør: Palmer Spirits
 • Mainerdo Dolcetto d’Alba 2011

  Dyp mørkerød, fiolett kant, kompakt kjerne. Duft som av moden blåplomme og moreller ispedd vanilje og lette toner av urter. Saftig anslag med bærpreg som følger og bekrefter aromainntrykket. Grei allsidig vin til enkle, italiensk-inspirerte kjøttretter

  Terningkast 5 80 poeng
  kr 124,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8291 Importør: Bevco
 • Grimaldi Dolcetto d’Alba 2011

  Tiltalende aroma som fra modne røde hagebær og plommer, lett ispedd urtekrydder. Middels tett anslag med moden frukt, med en aning sødme som bekrefter duftinntrykket. Avrundet tanninpreg. Nok en grei Dolcetto som vil egne seg godt sammen med enklere kjøttretter

  Terningkast 5 81 poeng
  kr 108,10 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 20951 Importør: The Scandinavian Nego
 • Fontanafredda Barolo Serralunga d’Alba 2009

  Dyp rubinrød. Dufter som av mørke skogsbær ispedd fat/vanilje, skog og kryddertoner. Tett kompakt anslag, bra syre og moden bærfrukt i elegant balanse, stramme, strukturerte tanniner. God lengde. Først og fremst vil jeg nyte denne vinen sammen med velmodnet kjøtt av hjort, reinsdyr og elg. Vil også gå godt til smaksrike retter av storfe og lam

  Terningkast 6 86 poeng
  kr 269,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 47154 Importør: Stenberg & Blom
 • Damilano Barolo Lecinquevigne 2007

  Middels dyp rød. Aroma med preg som av mørke moreller og tørket frukt, toppet med fat og tjæretoner. Fast anslag med lett preg av tørket bærfrukt ispedd fat/vanillin-toner. Noe tørrhet i avslutningen. Uten tvil et meget godt alternativ til høstens smaksrike viltretter.

  Terningkast 5 84 poeng
  kr 269,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 99639 Importør: Wine 4 You
 • Raccolto Appassimento 2012

  Dyp mørkerød, middels tett kjerne, fiolett rand. Rik aroma av mørke bær ispedd toner som av saftig, karamelliserte rosiner. Modent og sødmefullt preg i anslaget, lett tørrhet med en aning bitterhet i avslutningen. God vin og god pris til kos i mørke høstkvelder gjerne foran peisen!

  Terningkast 5 82 poeng
  kr 129,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 7107 Importør: Fine Wines
 • Tezza Valpolicella Ripasso Superiore 2011

  Dyp mørkerød, fiolett rand, middels tett kjerne. Bærpreget aroma, tørket frukt og urter. Saftig bærpreget frukt i anslaget, noe sødmepreg som fra tørket steinfrukt. Mildt urtepreg og en aning bitter avslutning. Til retter tilberedt av storfe, får og svin

  Terningkast 5 82 poeng
  kr 150,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8273 Importør: Veikåker Landhandleri
 • Appassimento Originale Vino Rosso (BiB 300 cl)

  Dyp burgunderrød, mild fiolett kant. Meget intens duft som av rikt modne blåplommer, mørke moreller/blåbær, toppet med en aning tørket frukt; fiken og rosiner ispedd milde vaniljetoner. Rikt anslag, modent saftig fruktpreg, balansert syre, god struktur med middels bløte tanniner. Lang. En meget god BiB, som vil passe bra til det meste av høstens ulike kjøttretter, med ande ord, en meget god ”all rounder”!

  Terningkast 5 83 poeng
  kr 424,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 4787 Importør: Exellars
 • Saumur Puy Notre Dame 2011

  Dyp mørkerød, fiolett rand, kompakt kjerne. Fersk bærfruktig aroma med innslag som fra rød paprika og urter. Saftig, fast anslag som videre bekrefter aromainntrykket, lett varm følelse i avslutningen. Mineralske overtoner. Ren Cabernet Franc tiltaler meg alltid. Dette er en meget god vin til høsten fangst fra skog og vidde

  Terningkast 6 86 poeng
  kr 164,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8525 Importør: Nordquist
 • Ch la Haye 2010

  Dyp mørkerød, fiolett rand, kompakt kjerne. Fersk bærfruktig aroma med innslag som fra rød paprika og urter. Saftig, fast anslag som videre bekrefter aromainntrykket, lett varm følelse i avslutningen. Mineralske overtoner. Ren Cabernet Franc tiltaler meg alltid. Dette er en meget god vin til høsten fangst fra skog og vidde

  Terningkast 5 82 poeng
  kr 135,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8358 Importør: Pure Wine
 • Vieux Château Gaubert 2009

  Dyp mørkerød, fiolett kant, tett kjerne. Aroma med tydelig preg som av mørke bær ispedd fat/vanillin med en aning urtepreg. Fat anslag og videre bekreftelse av aromainntrykket, en aning bitter ettersmak. Bordeaux’ klassiske hoveddruer i skjønn forening, vel verdt prisen. God vin til klassisk tilberedt biff med rødvinstilsmakt sjysaus og melne poteter!

  Terningkast 6 85 poeng
  kr 199,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8850 Importør: Sapidus
 • Ch. Mercier Cuvée Prestige 2009

  Mørk dyprød. Aroma med preg som fra modne mørke bær, tørket frukt over fat – vanillin – og urter. Fast anslag med preg som følger aromainntrykket, Faste tanniner. Lang Til smaksrike retter av storfe og lam, gjerne grillpreget

  Terningkast 5 83 poeng
  kr 178,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8843 Importør: Danvik Vin
 • Ch. Dudon 2005

  Dyp mørkerød, svak fiolett kant, tett kjerne. Bærpreget aroma; modne røde bær ispedd tørket frukt, en aning urter. Fast anslag med lett utviklet preg av som av røde bær, ispedd en aning urter. Lett tørrhet i avslutningen

  Terningkast 5 82 poeng
  kr 150,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8577 Importør: Eurowine
 • Audoin Marsannay Clos du Roy 2011

  Burgunderrød, fiolett kant, middels tett kjerne. Tiltalende bærfrisk aroma; røde og mørke hagebær, urtepreget fat. Ung saftig anslag, elegant bærfrukt med frisk syre, en aning mineralpreg i ettersmaken. God Marsannay til kjøttretter fra lam og storfe

  Terningkast 6 84 poeng
  kr 244,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 50781 Importør: Autentico
 • Ch. De Marsannay Le Parterre Marsannay 2011

  Middel dyp burgunderrød, blålilla rand. Aroma med tydelig preg av røde bær, urter og fat. Lett mineralpreg. Friskt bærfruktig anslag som bekrefter aromainntrykket. Nok en god Marsannay til kjøttretter tilberedt av lam og storfe.

  Terningkast 6 84 poeng
  kr 219,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 8520 Importør: Cork W & S

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet