Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Gamle flasker solgt – dyrt og billig

Norges første vinauksjon ble avholdt i Oslo mandag kveld. 88 prosent av flaskene ble solgt, og kveldens dyreste  ble  Chateau Petrus til 32.000 kroner.

En suksess fra ende til annen!

Vinmonopolet søkte i 2008 om en lovendring for å gjøre vinauksjoner for privatpersoner lovlig, og i 2012 vedtok Stortinget endringen. Endelig! -sa mange vinsamlere i Norge og sendte inn i hopetall til auksjonen.
Vinmonopolet har verdivurdert omtrent 5000 flasker i private kjellere, og 2500 av disse selges på auksjonen i kveld og på nettauksjon onsdag neste uke. Lokalet hos auksjonsfirmaet Blomqvist var godt besøkt av interesserte vinelskere da auksjonen startet ved 18-tiden og etter siste utrop var det bare 22 av totalt 188 objekter som var usolgt.

Interessen har vært veldig stor, ikke minst har det vært vesentlig større interesse for å selge vin enn vi hadde regnet med. Vi hadde egentlig tenkt å ha en auksjon med 200 partier. men endte opp med to auksjoner med i alt 394 lots, sier produktsjef Arnt Egil Nordlien i Vinmonopolet.  Selv kan  Nordlien fortelle at han har stått siden tidlig på sommeren i en kjølig kjeller og vurdert vinene, en og en. Vinmonopolet har anslått at flaskene som auksjoneres bort i dag og onsdag har en samlet verdi på nær 5 millioner kroner.

Kveldens trolig dyreste flaske var en fransk rødvin fra Bordeaux som gikk for 32.000 kroner. Vinen fra Château Pétrus fra 1950 beskrives som et gullkorn. En veldig spesiell vin fra 1950- et år som ga veldig liten avling, men som var spesielt bra for merlot, druen som Château Pétrus bruker. – En av de mest ettertraktede og dyreste vinene du får, og 1950 er en veldig bra årgang for den vinen og ekstremt vanskelig å få tak i for det ble laget lite av den. Det er et av gullkornene i auksjonen, sier vinimportør Christopher Moestue til NRK.

32000.- for en flaske vin! Foto: Svein Lindin

Mange av objektene gikk høyt i pris, blant annet to seksflaskers kasser med Château Lafite-Rotschild 1986 som gikk for henholdsvis 44.000 og 48.000 kroner, auksjonens prisrekord. Noen gamle flasker madeira som gikk for hyggelige priser for kjøperen. Også en del gammel bordeauxvin gikk lavere enn forventet så mulighetene får gode kjøp er absolutt tilstede ved neste auksjon i 2014
Blomqvist slet en del med den tekniske gjennomføringen av vinauksjon, noe som satte en demper for opplevelsen. – Nytter ikke å lese på en skjerm fra bakerste rad påpekte mange.  Ellers var det lite å utsette på gjennomføringen,. Vi får håpe på en årlig vinbegivenhet i årene fremover.

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord


 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet