Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Marimar – Litt mer vitalitet, takk

Jeg innrømmer det gjerne – Torres har vært i min vinhorisont siden hengende plastikk-okser gjorde suksess på begynnelsen av 80-tallet. De fleste forbinder Torres med Spania, men familen har i tiår hatt eiendommer i Chile og California. Sistnevnte styres av Marimar Torres, en standhaftig kvinne.
610

I forbindelse med markedsføringen av spanske Torres i USA på midten av 70-tallet, reiste Marimar og hennes far, Don Miguel Torres, på kryss og tvers av landet for å fortelle om sine viner og lidenskapen til sitt hjemland Spanias matkultur. Suksessen uteble ikke, på ti år vokste omsetningen til 150.000 kasser årlig og grunnlaget for en Torresavdeling i USA var lagt. Marimar Torres hadde valget om å reise hjem til Spania eller bli i USA.

Hennes utfordring etter mange år i USA var at hun følte seg mer hjemme i USA enn i Spania, – I USA fikk jeg respekt som kvinne, jeg var Marimar. Hjemme i Spania var jeg «bare» en Torres. Arverekkefølgen hjemme i Spania dikterte at eldste sønn skulle overta familiebedriften. Ønsket å starte for seg selv med egen vingård ble dermed svært aktuelt for Marimar Torres da hennes bror Miguel Torres skulle arve Torres imperiet etterhvert. Marimar Torres’ far Don Miguel Torres og bror Miguel Torres var og er noen av Spanias mest kjente og største vinprodusenter. Hun ville ikke falle i skyggen av dem. Marimar Torres krevde å få sitte i førersetet i California. Ingen bror skulle kikke henne over skulderen. Et uvanlig valg den gangen, selv om dagens syn er mer tolerant ovenfor kvinner i vinbransjen. Tilslutt sa Marimar Torres’ far Don Miguel Torres ja til datterens planer.

En annen viktige side var å være ung kvinne med ambisjoner under Francos regime, men i USA sto folk med armene åpne. Marimar Torres tok fatt på ønologiutdannelse på University of Davis i California og bygget på sin utdannelse med økonomi fra Universitetet i Barcelona. Hun ville starte for seg selv, under eget navn, men under familiens internasjonale nettverk.

Mor & datter i vinmarken

Mor & datter i vinmarken

Fant eiendommen, satte i gang Etter to års leting og mange undersøkelser falt valget på en eiendom i Russian River. Russian River ligger i vestre Sonoma County og det er et perfekt mikroklima for å dyrke Chardonnay og Pinot Noir. Området ligger bare 15 km fra Stillehavet og 75 km nord for San Francisco og er sterkt påvirket av de kjølige vindene fra havet og den karakteristiske tåken. Marimar Torres begynte å plante de første vinstokkene med Chardonnay i 1986 og senere Pinot Noir i 1988. Etter noen år hadde disse vokst slik at de kunne produsere druer til vin av god kvalitet. Behovet for et produksjonsanlegg meldte seg. Marimar Estate Winery ble bygget og sto ferdig 1992, et år etter hennes far Don Miguel Torres bortgang.

Klar målsetning Helt fra starten har Marimar Torres laget viner som ikke nødvendigvis falt i smak hos amerikanske ganer. Overekstraherte, søte og alkoholrike viner er nøkkelord for viner fra USA. Hennes viner er mer europeiske på smak, mindre alkohol, mer fruktdrevet og tidligere i balanse. Siden 2003 har vinmarkene vært dyrket økologisk. I dag disponerer Marimar Torres over 33 hektar med plantet vinmark fordelt på Sonoma Coast og Russian River Valley. I all respekt er vinmarkene oppkalt hennes far Don Miguel og hennes mor Margarita Riera Puig som gikk bort i 2004.

Gode viner, men resten trenger en oppussing Etter min mening trenger Marimar et nytt malingstrøk over sin design og utrykksform. Vinene er absolutt i toppklasse, men om man ser på hvordan resten av Torres-familen har greid å fornye seg designmessig bør Marimar fornye seg på lignende måte. Marimar Torres eneste datter Cristina er bosatt i London og arbeider hos en kjent vinhandler. Kanskje det er på tide å kalle henne til California for å skape ny vitalitet? Uansett blir Cristina Torres den første kvinne siden 1870 som arver i Torres lange vinhistorie. Det kan hun takke sin standhaftige og flinke mor for!

Kilde: Publisert i Finansavisen 19 juli 2014

Kitchenline 1

Vinanbefalinger

 • Marimar Torres Pinot Noir 2008

  Middels rød farge. Røde bær, bringebær på duft. Fruktdrevet stil med balanserte tanniner og markant syrlighet. Bærfruktig avslutning og god lengde.

  Terningkast 6 88 poeng
  kr 350,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 7871 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Marimar Estate Doña Margarita Vineyard Pinot Noir 2006

  Middels rød farge. Røde bær, plomme og bringebærtoner. Saftig og elegant vin med touch av krydder, røde bær og mineraler i avsluting. På sin topp nå.

  Terningkast 5 87 poeng
  kr 355,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 55894 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Marimar Estate Dobles Lias Chardonnay 2009

  Middels gulgrønn farge. Modne gule epler, smørtoner og toast. Konsentrert, fyldig og kremet anslag. Noe av de beste hvite du får fra Marimar! Nam, Nam

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 380,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 57377 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Marimar Estate Cristina Pinot Noir 2008

  Middels rød farge. Plomme, røde bær og krydder på duft. Saftig og fruktdrevet anslag med markerte tanniner og syrlighet. God lengde. Absolutt en kjellerkandidat.

  Terningkast 6 89 poeng
  kr 405,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 57378 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Marimar Estate Acero Chardonnay 2012

  Lys gulgrønn farge. Modent eple og mineraler på duft. Fruktdrevet stil med balansert syrlighet og lengde. Flott matvin

  Terningkast 5 88 poeng
  kr 285,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 59921 Importør: Beverage Partners Norway AS

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet