Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Nyhetsslippet September 2014 – Vinmonopolet

Årets novemberslipp er omfattende og som i tidligere år fokuserer mange av importørene på litt eldre og dyrere viner i forbindelse med juleinnspurten Vinmonopolet nyhetsslipp den 7. november har hovedfokus på Syrah/Shiraz: Hoveddruen i Nord-Rhône dyrkes også med gode resultat Syd-Frankrike. I tillegg er den vel ansett i flere andre ”vinland”, blant annet i Australia, Sør-Afrika og Spania, som er godt representert i våre spesielt utvalgte og i nyhetslippet forøvrig. Vi har valgt et lite knippe – hvite og røde som representere et gjennomsnitt, og som vi kan anbefale til sesongens smaksrike vin- og mat- begivenheter.
Hermitage åsen Foto: Svein Lindin

Kitchenline 1

Vinanbefalinger

 • Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2012

  Dufter tiltalende av modne mørke bær, ispedd grønne urter og fat. Middels bløthet i anslaget hvor aromaens bærpreg forsterkes. En aning bitter avslutning. Først og fremst en vin til smaksrike italienske kjøttretter, eller kun for seg selv. Passer til: Lam og sau, Storfe, Pizza / Pasta.

  Terningkast 5 88 poeng
  kr 185,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 46070 Importør: Vinarius AS
 • Ch. Malartic Lagraviere 2011

  Dyp mørkerød, blå kant. Allerede åpen med preg som av mørke bær, plomme, morell, snev av kaffe ispedd lakristoner og fat. Middels mykt anslag, tiltalende ren myk frukt med en aning sødmepreg og fin, passe tett tanninstruktur. Lang. Til velmodnet biff av storfe; entrecôte med rødvinsjy. Passer til: Lam og sau, Storfe, Storvilt

  Terningkast 6 93 poeng
  kr 409,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 18106 Importør: Evento AS
 • Eikendal Cuvée Rouge 2012

  Dyp blårød, kompakt kjerne. Konsentrert bærpreg ispedd toner i retning mørke bær, urter og lakris. Modent anslag med sval, rund, saftig bløthet, som forsterker duftinntrykket. Avrundet tanninpreg. En god vin til velsmakende gryteretter av storfe og vilt. Passer til: Lam og sau, Storfe, Storvilt, Småvilt og fugl

  Terningkast 5 85 poeng
  kr 146,70 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 56292 Importør: Håbakk Vinimport
 • Mickaël Bourg Cornas Les p'tits Bouts 2012

  Dyp rød, blå rand.Tiltalende aroma i retning bjørnebær, mørke moreller ispedd pepper-sjokolade og lær. Rik, tett, konsentrert bær og mørk plommefrukt, lakristoner. Markant tanninpreg i varig avslutning. Ung vin med bra lengde, og mange år i en god kjeller for kommende rypemiddager. Passer til: Storvilt, Småvilt og fugl.

  Terningkast 6 94 poeng
  kr 324,40 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 18302 Importør: Garage d'Or AS
 • Fayolle Les Dionnières Hermitage 2011

  Dyp mørkerød, fiolette kant. Rik aromatisk bouquet i retning mørke moreller/plomme, varme jordtoner med et hint av villrose. I munnen leverer den modne mørke skogsbær, en aning røktoner og kompakt tanninpreg i avslutningen. Velger en å åpne en flaske nå bør den få noen timer i karaffel før den nytes sammen med smaksrike viltretter; rype, hare og reinsdyr! Passer til: Storvilt, Småvilt og fugl.

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 359,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 18301 Importør: Cask Norway AS
 • Dehesa del Carrizal Syrah Vino de Pago 2011

  Dyp blårød, tett kjerne, fiolett rand. Aromaen bærer tydelig preg av mørke bær ispedd fattoner og urter. Treffer munnen med fast saftighet som igjen bekrefter og forsterker aromainntrykket. Vellykket spansk syrah til smaksrike kjøttretter! Passer til: Lam og sau, Storfe, Storvilt, Småvilt og fugl.

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 188,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 18334 Importør: Blend Wines AS
 • M. Chapoutier Tournon Shays Flat Vineyard 2012

  Dyp mørkerød med blålilla islet/rand. Forførende aroma av modne mørke bær og urter, lette urte/kryddertoner. Treffer munnen med bekreftende bærpreg, faste tanniner og en aning bitterhet i avslutningen. God lengde. Ta den frem, dekanter tre timer i forkant av rypemiddagen. Passer til: Småvilt og fugl (Parti)

  Terningkast 6 92 poeng
  kr 234,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 17557 Importør: Strøm
 • Copain Hawks Butte Syrah 2011

  Dyp mørkerød, tett kjerne, fiolett rand. Aroma med tiltalende preg som fra mørke, modne skogsbær ispedd urter/peppertoner og fat. Forfriskende svalt, fruktig anslag, med god fylde, som bekrefter og forsterker aromainntrykket. Lang. En vin som vil gå bra sammen med smaksrike retter tilberedt av lam, storfe og vilt. Passer til: Lam og sau, Storfe, Storvilt, Småvilt og fugl (Parti)

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 329,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 17518 Importør: Tramontane DA
 • Lindquist Qupé Syrah 2012

  Dyp mørkerød, fiolett rand, middels tett kjernepreg. Konsentrert duft som av mørke skogsbær, blåplomme, urter/lakristoner, pepper og lær. Fyldig og rik vin med saftig, fast anslag, fin syre og frukt. Lang avslutning. Flott vin til deler av høsten viltmeny; skogsfugl, rådyr og hjort.. Passer til: Lam og sau, Storfe, Småvilt og fugl.

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 197,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 18300 Importør: Vinarius AS
 • Quantico Etna Bianco 2012

  Lys halmgul, grønne toner. Konsentrert aroma i retning gule sommerepler, lime og milde grønne urter. Middels saftig anslag med god friskhet og fylde, snev av mineraler i avslutningen. Skalldyr og fisk. Passer til: Ost, Fisk, Lyst kjøtt. (Parti)

  Terningkast 5 86 poeng
  kr 224,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 17871 Importør: Stenberg & Blom AS
 • Gobelsburger Grüner Veltliner Kammerner Renner 2012

  Lys strågul, grønne toner. Tiltalende aroma i retning moden aprikos/fersken, gul sitrusfrukt med en aning grønn pepper.Krispy, lett moden frukt i anslaget, middels fyldig. Behagelig velbalansert. Til krabbe og lys fisk med smør/kremsaus ispedd noen dråper sitron. Passer til: Skalldyr, Fisk, Lyst kjøtt.

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 219,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 56896 Importør: Red & White
 • Kreydenweiss Wiebelsberg GC Riesling 09 2012

  Middels strågul, grønne toner. Frisk, ren og typeriktig riesling, med delikat aroma i retning sitrus og epleblomst toppet med milde urtetoner. Saftig anslag, friskt syrepreg; sitrus og gule epler, stor konsentrasjon og lengde. Nyt den sammen med retter tilberedt av hvit fisk, kylling, kalv og svin. Passer til: Ost, Fisk, Lyst kjøtt.

  Terningkast 6 95 poeng
  kr 262,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 48972 Importør: Engelstad
 • Palmer Blanc de Blanc Brut 2008

  Lys gul, grønne toner. Tiltalende duft i retning grønt eple ispedd sitrus og en aning mineralske toner. Noe autolysepreg. Forfriskende anslag som bekrefter duftinntrykket.Rik kremet mousse. Nyt den som forfriskende aperitiff og til lette retter av skalldyr; sjøkreps og reker.Passer til: Aperitiff/avec, Skalldyr.

  Terningkast 5 88 poeng
  kr 359,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 34805 Importør: Star WineConsult
 • Bonville Blanc de Blancs Grand Cru Millesime Brut 2008

  Middels dyp halmgul med grønne toner.Delikat aroma i retning sitrus, eplekjeller med lett mineralsk innslag. Treffer munnen med forfriskende anslag og tiltalende kremet mousse. Duftinntrykket bekreftes og forsterkes ytterligere. Passer til: Aperitiff/avec, Skalldyr, Fisk. (Parti)

  Terningkast 6 90 poeng
  kr 331,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 17281 Importør: Best Buys

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet