Vinofil Sitat
  1. Vintips
  2. Vinprodusenter
  3. Vinområder
  4. Vin & Mat
  5. Bokanmeldelser

Artikler under emnet Vin & Mat i 2014

Smaksrikdom i vin og vilt – valget er ditt, mulighetene utallige!

Norsk natur gir oss tilgang til verdens beste – ”villeste” råvarer. Strengt klima og karrige beiteforhold gjør norsk vilt til smaksrik mat i verdensklasse. Hva bør vi velge som følge i glasset for å gi jaktutbyttet den heder det fortjener? Til retter tilberedt av vilt anbefales vin med kraft og fylde. Viltkjøtt som er magert er nødvendigvis ikke avhengig av tanninrike viner, men behøver derimot aromatisk tilpasning. Det er ikke …

Mot høysesong for høstens taskekrabbe

Taskekrabben, den vanligste krabbearten i Norge, lever langs hele norskekysten opp til Troms. Den trives i salt sjø ned til 50 meters dyp. Taskekrabben er på flere måter annerledes enn våre andre skalldyr som hummer, sjøkreps og kongekrabbe. Krabben er smaksrik og oppfattes som litt grov, eller rustikk, men med noe lavere sødmegrad en vår, etter hvert, eksklusive, dyre kongekrabbe. Som utgangspunkt er taskekrabben en råvare som står seg godt …

Anbefalte artikler

  1. På topp - Bag in Box listen 2017

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
  2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

    Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

    Vintips
  3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

    Vin med naturlig klang fra Østerrike

    Vinprodusenter, Vintips
  4. Champagne Charlie er på banen igjen!

    Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

    Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

  1. Wongraven - Blir det bedre?

    Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

    Vinprodusenter, Vintips
  2. Den store Amarone testen - 10 på topp

    I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

    Vintips
 

Vi skriver for:

Vinmonopolet
Riedel Glass

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet