Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Torres junior – i førersetet hos en gigant

I skyggen av vinlegenden Miguel Torres stiger det frem en ny Miguel Torres, for øyeblikket kalt junior til tross for at han runder 41 i 2014. Oppfostret på vinkunnskap fra han kunne gå, møter man en ydmyk og reflektert mann som vil prege Spania sitt vinomdømme de neste tiårene. Nylig gjestet Miguel Torres Norge for første gang uten sin far. Siden den første internasjonale anerkjennelsen kom etter en vinbedømming i 1970, hvor Mas La Plana vant over anerkjente franske vinslott, har de gått fort fremover for Bodegas Torres.

Vinkjeller hos Jean Leon Foto Svein Lindin

Vinkjeller hos Jean Leon Foto Svein Lindin

Etter den formelle overtagelsen av lederansvaret fra sin far i desember 2012 arbeider han stadig tett med sin aldrende far Miguel Torres senior. Senior har på ingen måte trappet ned, men bidrar med råd og jobber med langtidsprosjekter i familiebedriften. Torres er blitt en gigant med anlegg både i Chile og USA. Miguel Torres junior har jobbet siden han var en liten gutt i familiebedriften, de store oppgavene kom da han i flere år drev Torres i Chile og Jean Leon i Frankrike. Miguel Torres junior har også jobbet i parfymeindustrien. Bodegas Torres er ofte oppfattet som veldig konservativ, men de tider ser ut til å være over med dagens generasjon. Etter vår mening ser man en radikal endring i viljen og evnen til å endre på designet hos Torres. Hans søster Mireia Torres Maczassek har gjort flotte endringer med sin designinngripen i Jean Leon. I Norge kan faktisk designet bety opptil 40% av kjøpsbeslutningen når man velger vin.

Alltid tett på Det er en vanlig oppfatning i store vinfirmaer at eiere blir mer en finansiell støtte til bedriften og får ansatte til å drive fra dag dag til dag, men det gjelder ikke hos Torres! Under et besøk i 2013 stilte vi en av vinmakerne til Torres vårt klassiske retoriske spørsmål. Det er en enkel måte å finne ut hvor involvert eierne egentlig er i driften: Hvor mange telefoner må du ta før du når Miguel Torres jr? Han tenkte seg litt om og svarte, – jeg trenger egentlig aldri å ringe, han er på tråden på daglig basis til meg. Samtidig treffer jeg Miguel Torres og senior hver tirdag sammen med de 12 andre vinmakerne for å smake og diskutere utviklingen i vinmarkene. Før han legger til: – Ikke bli overrasket om du treffer en fra Torresfamilien i vinmarkene før de ansatte kommer på jobb om morgenen. Familien er nærmere sine vinmarker enn noen enn noen andre i firmaet. Det sier sitt når du holder styr på 1300 ansatte og lager 40 millioner flasker vin!

Miguel W.Torres Jr Foto Svein Lindin

Miguel W.Torres Jr Foto Svein Lindin

Når vi forteller Miguel Torres junior om vårt retoriske spørsmål, svarer han at først og fremst ønsker Torres å være en vinprodusent, en virkelig god fremfor å være en markedsføringsbedrift for vin. Et viktig aspekt med det, er å være nær produktet. – Min far satt inntil nylig bare noen meter fra tappelinjen vår i vineriet. Vi betrakter alle våre ansatte som familie og jeg tror de tenker det samme om oss. Selv om min tidsplan er nøye planlagt månedsvis i forkant, ofte på minuttet, handler mye om å organisere seg mot det viktigste av alt, familien min. Vi spør hva det innebærer, han kommer på jobb cirka rundt ni og jobber frem til syv-åtte på kvelden, er sammen med sine 3 barn og sin amerikanske kone Sarah før han jobber noen timer til. I tillegg reiser han cirka 4 måneder i året rundt omkring til alle de 160 stedene Torres selger vin i. Han er vel forberedt på sin del av utviklingen av Torres som femte generajson, og samtidig så fremsynt at han har kalt 6. generasjon og sønn Miguel, selv om de hjemme må kalle han Michal da det blir litt forvirende med så mange Miguel Torres.
Fremtiden synes å være klar for 6. generasjon Torres: Fra å være kjent lokalt i Penedes har de flyttet seg til å bli et nasjonalikon for Spania med vineiendommer i Conca de Barberà, Toro, Jumilla, Ribera del Duero, Priorat og Rioja. Torres har kommet for å bli på den internasjonale vinarenaen, og bak står alltid en Miguel.

Kilde: Publisert i Finansavisen 13 juni 2015

Kitchenline 1

Vinanbefalinger

 • Celeste 2011

  Fra Castilla y león i Spania Spania Tett rød farge. Varm kryddermørke bær og fast tanninstruktur. Ypperlig til grillmat.. Bør dekanteres tett Passer til: Pizza / Pasta, Småvilt og fugl, Lam og sau.

  Terningkast 6 87 poeng
  kr 164,50 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 43563 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Mas la Plana Cabernet Sauvignon 2010

  Fra Catalonia i Spania Tett rød farge. Solbær, nellik og krydder på duft. Fyldig rikt anslag med solbærfruktiget og balanserte tanniner. God syrlighet og lengde  Passer til: Storvilt, Storfe, Lam og sau.

  Terningkast 6 88 poeng
  kr 395,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 2818 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Miguel Torres Santa Digna Estelado Rosé 2013

  Fra Maule i Chile Lys lakserosa farge, Fruktdrevet stil røde bær. Avdempet anslag med blomster, røde bær. Lang god ettersmak med god syrlighet og mousee. God Matvin Passer til: Lyst kjøtt, Skalldyr.

  Terningkast 6 87 poeng
  kr 137,90 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 18941 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Torres Pazo das Bruxas Albariño 2013

  Fra Galicia i Spania Sitrus, grønne epler og mineraler på duft. Grapefruktoner og god fyldighet og lengde. Lett og god terrassevin  Passer til: Fisk, Skalldyr, Ost.

  Terningkast 5 86 poeng
  kr 149,50 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 20644 Importør: Beverage Partners Norway AS
 • Jean Leon Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2003

  Mørk rød farge. Konsentrert solbærpreget nese samt mørk sjokolade, krydder og lær, Balansert syrlighet og fruktighet i anslaget. Lang elegant avslutning med markerte modne tanniner. En av de bedre vinene jeg smaker år etter år. Vel verdt å kjøpe for vinkjeller og som følge til lammelår.

  Terningkast 6 91 poeng
  kr 379,00 Kjøp hos Vinmonopolet Varenr: 93614 Importør: Beverage Partners Norway AS

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet