Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Bokanmeldelse: Vin – Smak og behag – Hva er poenget?

En ”ny” vinbok er kommet på det norske markedet. Ny er vel å overdrive, boken ble første gang utgitt for nærmere to år siden på engelsk. Etter braksuksessen Ingvild Tennfjord har skapt med sine tre vinbøker er det naturlig å tenke at andre forlag ønsker å ri på den bølgen.

Det finnes definitivt bedre bøker om vin på i Norge. Foto: Svein Lindin

Det finnes definitivt bedre bøker om vin i Norge. Foto: Svein Lindin

Mulighetene til å skape en ny salgssuksess er tilstede. Problemet er at ”standarden” for lettleste vinbøker er satt i Norge. Ingvild Tennfjord har gjort det tre ganger med sin personlige tilnærming til samme tema. Senere i høst kommer vinkelner og vinskribent Gunnar Skoglund nye vinbok, han skriver godt og personlig og har høstet priser for sin blogg Husets vin. Det er større ting i vente i Norge, med andre ord.

Hvorfor vil da forlaget Pegasus lansere en to år gammel bok på norsk? Ikke vet jeg! Vinboken Vin – Smak og behag mangler noe vesentlig. Et personlig tilsnitt og lyst til å bla til neste side! Forlaget Pegasus forteller om pur vinglede i sin introduksjon av boken. Jeg prøvde å finne noe vinglede i boken, men fant bare en kjedelig vinkling av et spennende tema. Enkelt oppsummert er boken sammenfattet teoretisk informasjon innpakket i glossy amerikansk julegavepapir. Boken har en fordel. Den har gode grafiske elementer som kan gi inspirasjon til den som får sin aller første vinbok. Bakdelen er at straks interessen er skapt vil den havne bakerst i bokhyllen. Garantert! Vinskribent og vinkelner Marnie Old fra Philadelphia gjør sikkert suksess i sitt hjemland, men lykkes dessverre ikke med sin norske utgave av boken.

De beste faktabøkene er utgitt på engelsk og nordmenn flest håndterer og leser engelske fagbøker godt. Boken Vin – smak og behag prøver å gi en innføring i vinsmaking uten strenge retningslinjer eller koder. Dessverre så mislykkes de i mine øyne fullstendig. Gode bøker er ferskvare, en oversatt engelsk bok som var aktuell for to år siden er ikke hva jeg anbefaler å finne vinglede i! Det finnes definitivt bedre bøker om vin i Norge. Om du trenger fyllplass i bokhyllen er det gjerne bedre å kjøpe boken på salg. Den kommer nok ganske fort med en langt bedre prislapp enn det forlaget prøver nå. 399.- kroner for 256 sider er ikke et godt kjøp. Terningkast 3. Styr unna

Kitchenline 1

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet