Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Den store vinauksjon har startet!

Vinmonopolets produktsjefer har vært på befaring i kjellere der flere av de innleverte produktene har vært oppbevart, og det er hevet over tvil at det ligger mye bra og vellagret vin i norske kjellere.

Vin_webpage_full

Burgund er sterkt representert med 290 objekter og Bordeaux er representert med 124 objekter og Piemonte stiller sterkt med 77 objekter. For første ganger også med øl på auksjonen.

Nøkkeltallene for auksjonen viser totalt  758 katalognummer fordelt på vin og brennevin med en vurdering til kr 2.631.000,00.  Høyeste verdivurdering er (lot): Seks flasker Château Lafite 1982 verdivurdert til 72.000. Høyeste verdivurdering for enkeltflaske er: Cros Parantoux 1er Cru fra Henri Jayer i årgang 1985 – verdivurdert til 56.000. Auksjonen har startet og avsluttes 11. og 12. november. I februar/mars 2016 blir neste auksjon holdt.

Last ned auksjonslisten her 

Last ned excelliste her 2015 Auksjon

Noen absolutte  høydepunkter fra auksjonen:

 • Flere storformatflasker, i flere prisklasser og fra flere land og distrikter.
 • Fra Bordeaux har vi et bredt spekter med viner, noe for enhver lommebok og fra alle de kjente appellasjonene. Blant de dyreste er Château Cheval Blanc fra toppårgangen 1961, én original trekasse Château Margaux 1982, samt seks flasker Château Lafite-Rothschild fra 1982. Den anerkjente 1989-årgangen er representert med slottene Château Le Pin, Château Lynch-Bages, Château Montrose, Chàteau Troplong-Mondot m.fl.
 • Hele 190 objekter hvit burgund, der en stor andel er fra anerkjente Marc Colin og Domaine Leflaive, i årganger tilbake til 1993. Grand Cru markene Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet og Bienvenues Bâtard-Montrachet er alle presentert, noen i flere årganger og også i magnumflasker. Og for første, og mest sannsynligvis siste gang i norsk auksjonshistorie, er det unikt å kunne tilby over hundre flasker med Montrachet Grand Cru fra seks forskjellige produsenter fra perioden 1993-2007. Dette er flotte viner til havets delikatesser, som nå går inn i sin beste periode.
 • Av røde burgundere er Domaine de la Romanée-Conti representert med flere årganger og vinmarker. Ellers finnes produsenter som Engel, Angerville, Roumier og Mommessin med flere objekter i katalogen, flere av disse i litt eldre årganger og i større formater. Den mest sjeldne objektet fra Burgund er utvilsomt en enkeltflaske Vosne Romanée 1er Cru Cros Parantoux 1985 Henri Jayer. Flasken har perfekt proveniens. Dette er en sjelden anledning for å skaffe seg en kultvin i av første klasse. Det er neppe mange flasker igjen i verden.
 • Champagne er representert med 29 forskjellige objekter, der de fleste ettertraktede husene er representert, noen i årganger som 1964, 1966, 1983, 1985, 1988 og 1990, blant annet Roederer i årgangene 1964 og 1966 og 9 flasker Salon fra 80-tallet.
 • Et bredt spekter med viner fra Piemonte, særlig preget av en flott samling Giacosa i originale trekasser fra flere forskjellige årganger og vinmarker. Det er også flere eldre storformatflasker fra Piemonte denne gang.
 • En samling flasker og magnumflasker fra kultprodusenten Castello di Ama i Toscana fra årgangene 1995-2001 fra vinmarkene L’Apparita, Vigneto la Casuccia og Vigneto Bellavista.
 • For hetvinsentusiastene vil 17 objekter med varierende alder fra 1900-2007 være av interesse.
 • Første gang vi har med øl på våre auksjoner. Det dreier seg om tre flasker Westvleteren 8, brygget i 2003.
 • Brennevinskategorien har bredde både i alder, formater og sjeldenheter. Det finnes eldre tapninger fra kjente hus som Larsen, Delamain og Hennessy. Samt flere spennende whiskyflasker tappet på 80-tallet, både japanske og skotske. Samt en rekke sjeldne flasker fra Macallan.

 

Kilde: Vinmonopolet

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord


 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet