Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Bokanmeldelse: Verdt å Vite om vin – Terningkast 6

Boken Verdt å vite om vin er kommet i tredje opplag. Ikke uten grunn. Alle som tenker seriøst om å utvide sine vinkunnskaper har denne boken som et førstevalg. De toneangivende skolene i Norge som tilbyr utdannelse innen vin i Norge har boken som en del av pensum. Det sier sitt om kvaliteten.

En svært godt vinbok

En svært godt vinbok

Ingen andre vinbøker har den posisjonen og tilhengerskaren som forfattere Arne Ronold og Jørgen Mønster har fått siden første utgave kom ut i 2001. Arne Ronold er blant Norges fremste vineksperter og mangeårig redaktør av det anerkjente tidsskriftet Vinforum. Han var den første i Norge som oppnådde tittelen Master of Wine. Jørgen Mønster er en av Danmarks mest erfarne vinjournalister. Han skriver fast i avisen Politiken og er forfatter av flere bøker om vin og gastronomi.

Forfatterne mener det er lettere å gjenkjenne god kvalitet enn å beskrive den. Det er en helt riktig beskrivelse. Vinverden består av svært mye fakta, men det koker ned til hvordan smaken er og hvorfor vinen den er blitt slik. Hele styrken til denne boken handler om at det er troverdig. Fra start til slutt er boken bygget opp på en pedagogisk måte, slik at man får frem de viktige elementene uten å forstyrre den lettleste stilen boken har. Selv har jeg merket meg at boken har blitt større etter første og andre opplag, noe som indikerer en mengde ny informasjon og oppdateringer om land og regioner. Det handler om det meste. Frankrike, Italia, Spania, Portugal, Tyskland, Østerrike, Ungarn, Hellas, øvrige Europa, Sør-Amerika, Nord-Amerika, Afrika, Oseania, landene syd og øst for Middelhavet og Asia

Boken Verdt å vite om vin gir deg en solid innføring i blant annet smak og kvalitet, vinens historie og evnen å kombinere mat og vin. I andre del tar forfatterne Arne Ronold og Jørgen Mønster for seg hele verdens vinproduksjon, land og regioner. Det meste er dekket for den som skal begynne å lese vin, og for den beleste som trenger å lese seg opp på fakta. Hva vil du lære om? Planter og druer, jordsmonn, klima, vinfremstilling, naturvin, vinens historie, lovgivning, vinsmaking og vin i praksis. Etter min mening er det ingen over og ingen ved siden når det gjelder vinbøker i Norge.  Det er ganske enkelt , man er nødt å bestille denne vinboken! Terningkast 6

Boken kan bestilles her

ISBN: 9788241912191
Forlag: Vigmostad Bjørke
Trykkeår: 2015
Utgitt: 2015
Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, , ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet