Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

4300 viner ble smakt under sommerens Mundus Vini

I perioden 31. august til 5. september ble den 17. utgaven av Mundus Vini arrangert. Årets «Summer Tasting» ble gjennomført med glans i Tyskland, i Neustadt i regionen Pfalz.

Mundus Vini 2016

Mundus Vini 2016

I løpet av fire dager ble 4300 viner fra hele verden presentert. Musserende, hvite, rosé, røde og sterkviner ble testet, vurdert og klassifisert av 150 jurymedlemmer fra 38 land. Juryen var sammensatt av ønologer, vin-beslutningstakere, profesjonelle vinhandlere, vinkelnere- og vin journalister. Undertegnede har sittet i 7 år i juryen

Det ble i alt tildelt 1.721 medaljer fordelt i tre klasser; «Grand Gold» 22, «Gold» 784 og «Silver» 915. Nok en gang toppet Italia vinnerlisten med 401 viner, og vant dermed den uoffisielle konkurransen mot Tyskland og Spania. Men verken Tyskland eller Spania har noe å skjemmes over i år heller, med henholdsvis 388 og 302 medaljer. Årets konkurranse gjenspeiler at bedre og bedre arbeid blir utført i vinens verden. Se oversikten over hvilke viner som vant her

Vinene ble arrangert i henhold til produktkategori, opprinnelse, kvalitetsnivå- og smak, og evaluert i samsvar med den internasjonale 100-poeng ordningen fra «International Organisation of Vine and Wine» (OIV), også anerkjent av «Union Internationale des Oenologues» (UIOE). Antall produkter bestemt til å motta premier i konkurransen er begrenset til 40% av de innsendte prøver med høyest score i den aktuelle kategori.

«The Grand International Wine Award MUNDUS VINI» ble grunnlagt i 2000 av Meininger forlag, som er ledende i Europa innen vinpublikasjoner og ble første gang arrangert i 2001, representert med 2235 viner fra alle verdens kjente vinregioner. Mundus Vini-tildelingene arrangeres i dag to ganger per år – en vårsmaking i februar og en sommersmaking i august-september.  I år ble totalt 5.200 viner vurdert i februar og 4.200 viner i august-september. Målet med konkurransen er å fremme kvalitet og markedsføring av vin. Vurderingene er ment å tilby produsenter, vindyrkere, importører og forbrukere et forum hvor viner kan sammenlignes og være til verdifull hjelp i beslutningstaking ved innkjøp, og i neste ledd, omsetning.

Litt om Meininger Verlag: Meininger Verlag; grunnlagt i Neustadt/Weinstrasse i 1903, er en av Tysklands eldste spesialist utgivere og ledes av fjerde generasjon av Meininger-familien. Selskapet spesialiserer seg hovedsakelig i publikasjoner for vin og drikkevarer, og er europeisk ledende innen dette feltet. Selskapet arrangerer også messer, bransje-arrangement og kongresser.  Meininger Verlag har et internasjonalt renommé på grunn av «Grand International Wine Award» MUNDUS VINI, som hvert år mottar ca. 10 000-viner til bedømming. I tillegg arrangere selskapet andre vin-relaterte konkurranser som «Best of Riesling», «Meininger Rotweinpreis» – for tyske rødviner, og «Meiningers Deutscher Sektpreis» – prisen for tyske musserende viner.

Mundus Vini 2016 Teil2

Mundus Vini 2016

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord


 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet