Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Bokser til begjær fra Italia

Nylig ble  det lansert noen viner som på kort tid har fått navnet fuglekasse-vinene! Fortvil ikke, til tross for et uvant design er vinen noe av det bedre på markedet.  Når smaken overdøver sødmen, skjønner jeg godt hvorfor denne kan bli en suksess i Norge
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cantina Orsogna holder til i landsbyen Orsogna i Abruzzo, kun 15 km fra Italias østkyst.  Cantina Orsogna er et kooperativ bestående av rundt 650 små vinbønder, hvorav nesten 70% driver biodynamisk. Målet er at samtlige av vinbøndene etterhvert skal bli Demeter-sertifisert, og de fleste av dem er allerede i overgangsfasen. De biodynamiske vinene har de samlet i serien Lunaria by Cantina Orsogna, hvor du bl.a. finner Fuglekasse-vinen.

Fuglekasse-designet på boksen er ikke bare en PR-gimmick, den har faktisk en forhistorie: For endel år siden var den lokale, lille ballerina-fuglen (på norsk: vintererle) truet av utryddelse, og Cantina Orsogna og andre lokale aktører gjennomførte et prosjekt med utsettelse av fuglekasser tilpasset ballerina-fuglen, for å redde arten. Dette prosjektet ga inspirasjon til fuglekasse-designet på boksen. Cantina Orsogna har også støttet WWFs arbeid for å redde den italienske ulvestammen, som bl.a. finnes i nasjonalparken Majella like ved.

Orsognas vinmarker ligger ved foten av Majella Nasjonalpark, omtrent 430 moh. Vinmarkene dyrkes naturlig, helt uten kjemisk sprøyting eller kunstgjødsel. Montepulciano er den mest plantede druesorten, men de har også Trebbiano, Cerasuolo, Pecorino og Primitivo di Puglia. Cantina Orsogna har det seneste tiåret gjennomgått en av de største og mest bemerkelsesverdige transformasjoner i den italienske vinindustri noensinne. Foreløpig er mer enn 900 hektar omlagt fra konvensjonell til økologisk eller biodynamisk produksjon.

5577206
Lunaria Puglia Primitivo 2015
Fra Puglia, Italia Dyp rød farge. Kirsebær, røde bær på duft. Fruktdrevet, fyldig konsentrert anslag. Sødmefull fruktighet støttes opp med balansert syrlighet. Uten tvil en publikumsfrier av den positive sorten Passer til: Lyst kjøtt, svinekjøtt, pizza / pasta.
kr 489,90 (bestilling)
85 poeng (terningkast 6)
Naturlig Vin: Falchenberg & Nærlie

3987706
Lunaria Montepulciano d´Abruzzo
Fra Abruzzo, Italia Dyp rød farge. Mørke bær, blåblomme på duft. Fruktdrevet, fyldig og rik på smak. Lang ettersmak med toner av røde bær og krydder. Sjelden man opplever en slik flott særegenhet på 3 liter boks. God hverdagsvin for pengene Passer til: Svinekjøtt, pizza / pasta, krydret/asiatisk/spicy.
kr 469,90 (bestilling)
85 poeng (terningkast 6)
Naturlig Vin: Falchenberg & Nærlie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet