Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Last ned listen nå Høstens store auksjon starter mandag!

Auksjonen til Blomquist og Vinmonopolet  inneholder flasker fra et stort antall norske samlere.Totalt er forhåndsvurderingen 3.751.300,- Den dyreste vinen i auksjonen er 12 flasker Chateau Mouton Rothschild fra årgang 1986. Vinen er forhåndsvurdert til 60.000,- De laveste vurderte objektene har utropspris på 400,-

Foto Trond Andersen

Foto Trond Andersen

Det er lagt opp til en bred auksjon, med særlig vekt på klassiske regioner samt flere forskjellige destillater. Det spesielle denne gangen er mengdene med objekter som vil være mulig å by på. Auksjoner i Norge er kommet for å bli! Last ned listen her

I Bordeaux er det en tydelig hovedvekt av røde viner. Alle førstevekstene er representert. Også flere av de såkalte superseconds å finne i denne auksjonen. Det er mange hele kasser fra årganger som 2010, 2009, 2006, 2005 og eldre. Samt et bredt utvalg enkeltflasker og magnum, noen produsenter helt tilbake til 60-tallet.

Hvite og røde burgundere er godt representert på auksjonen. Fra Chablis finnes det objekter fra produsenter som Fevre, Raveneau, og V. Dauvissat. Deriblant flere magnumflasker med litt alder, helt tilbake til 1990.

Fra Cote de Beaune er flere hvitvinsprodusenter representert; Coche-Dury, Leflaive og Roulot, for å nevne noen. Av de røde er de fleste kommunene representert med flere vinmarker og produsenter: Domaine de la Romanee-Conti, Roumier, Liger-Belair, Patrice Rion, Grivot, Angerville og Engel, for å nevne noen utvalgte produsenter.

Champagnekategorien inneholder flere prestige cuveer og limited edition-utgaver fra kjente hus som Dom Perignon, Krug, Louis Roederer og Salon. Årganger helt tilbake til 1964 er representert i auksjonen. Fra Rhônedalen er det flere årganger Beaucastel, Chave og Jaboulet med fler.

Italia er neste kategori. Toscana og Piemonte representeres med flest objekter. Supertoskanere er representert ved et bredt utvalg årganger fra forskjellige produsenter som Isole e Olena, Sassicaia, Ornellaia og Masseto. Piemonte representeres ved magnumflasker fra Giuseppe Mascarello, eldre Borgogno, Giacosa samt flere årganger fra G. Conterno og Gaja for å nevne noen. Fra Spania er det Vega Sicilia Unico i enkeltflasker og kasser. Samt flere eldre årganger fra Rioja.

Det tyske utvalget er satt sammen av kjente produsenter som Egon Müller, Mosbacher, Dönnhoff, Keller og Jos. Christoffel Jr. Flere magnumflasker, søte utgaver og mer.

Fra nye verden finnes det forskjellige Pinot Boir-utgaver fra forskjellige produsenter fra California Samt en del toppcuveer fra Napa Valley; Dominus, Venge, Araujo, Ridge Monte Bello med mer. Fra Australia er det blant annet én kasse Grange 2005.

Av destillater er det blant annet et bredt utbud fra Ardbeg, samt enkeltflasker av de meget sjeldne destillatørene Karuizawa, Hanyo sin Joker-tapning med mer, Glendronachs Grandeur 31 Y.O. og flere meget sjeldne eldre druebrennevin fra Frankrike tappet på begynnelsen av 1900- tallet. Det er også eldre akevitter fra rundt 1910-1920 som kan bys på.

Det vil også, for første gang i norsk auksjonshistorie være mulig å by på flere årganger med Juleøl fra produsenter som Haandbryggeriet og Berentsens Brygghus. Samt flere andre årgangsøl.

Kilde: Kilde: Pressemelding fra Vinmonopolet 11.november 2016

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet