Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

I dag starter vinauksjonen – 632 ting å by på!

Årets første vinauksjon! Det dyreste vinen i auksjonen er én originalkasse Château Leoville las Cases 1986 verdivurdert til 30.000,-. De lavest vurderte flasken har utropspris på 400,- , Auksjonen inneholder flasker fra et stort antall norske samlere.
Totalt er forhåndsvurderingen 1.880.100,- fordelt på 632 objekter i følge Alexander Hojem. Markedsansvarlig for auksjoner hos Vinmonopolet.
Wine glasses and barrels

Auksjonen fortsetter med samme brede auksjonstype som i 2016, stort spenn i utropspriser og bred opprinnelse. Det er en særlig stor overvekt av viner fra klassiske regioner.  Fra Bordeaux er det hovedvekt på røde viner. Over femti originalkasser fra forskjellige klassifiserte eiendommer, samt flere enkeltflasker fra høyt vurderte årganger.  Last ned listen her

Februar er en god måned for de Burgundinteresserte samlerne i Norge, den største kategorien i denne auksjonen, med 204 objekter, er hvite og røde burgundere: Fra Chablis finnes det flasker fra flere kjente produsenter, eksempelvis: Raveneau, Duplessis og V. Dauvissat. Fra Cote de Beaune er flere hvitvinsprodusenter representert; Coche-Dury, Leflaive og Roulot med flere. Av de røde er de fleste kommunene representert med flere vinmarker og produsenter: Domaine de la Romanee-Conti, Comte Liger-Belair, Roumier, Angerville, Lafarge og Engel er eksempler på dette.

Champagnekategorien inneholder flere prestige cuveer og limited edition-utgaver fra kjente hus som Dom Perignon, Taittinger, Guy Charlemagne, Louis Roederer og Salon. Årganger helt tilbake til 1955 er representert i auksjonen.
Italia er neste store kategori. Toscana og Piemonte representeres med flere objekter. Utvalgte årganger fra Sassicaia, Ornelaia, Fontodi og Cepparello. Piemonte representeres med magnumflasker fra Giuseppe Mascarello og Giacomo Conterno, Aldo Conterno, enkeltflasker og kasser med Aldo Conterno fra 90-tallet, eldre Borgogno og flere objekter fra Giuseppe Rinaldi, Massolino, Clerico, for å nevne noen.

Fra Spania er det Vega Sicilia Unico i årgangene 1970, 1985 med flere, og den mye omtalte hvite Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial Blanco i årgang 1986. Det tyske utvalget er satt sammen av kjente produsenter som Egon Müller, Mosbacher, Dönnhoff, Keller og Jos. Christoffel Jr.

Kilde: Pressemelding fra Vinmonopolet 23. Januar 2017

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Vinmonopolet
Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet