Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Bokanmeldelse: Vin til folket – Terningkast 6

Lyst å reise jorden rundt på 15 dager?  Nå kan du få reisefølge med høstens beste vinbok. Vin til folket er en flott velskrevet vinbok som gir deg det du trenger å vite om vin uten å lese deg opp til et legestudie.  Et virkelig pluss i boken er illustrasjonene som forenkler og avmystifiserer vinkunnskapen.

En vinbok du som gjør deg til en vinøs personlighet – Foto Svein Lindin

Boken tar for seg det du lurer på i første omgamg og litt lengre. Samtidig har forfatter Sara Døscher greid å få innholdet til å være lesevennlig. Du får lyst på vin rett og slett.  Eneste skår i gleden er at det ikke er konkrete anbefalinger til viner og vinprodusenter i boken. Det trekker ned og burde vært med.

Boken passer derimot perfekt til deg som har  lyst til å lære om vin, men ikke har tid til å sette deg inn i alt. Boken vil gjøre deg klokere på hvorfor noen begynner å elske vin og kunnskap om vin. Tittelen Vin til folket er nok ikke avholdsbevegelsen glad for, men den viser hva forfatteren Sara Døscher har som jobb og interesse. En stor interesse til å formidle. Vin og mat står sentralt i hennes hverdag. Sara Døscher er utdannet vinkelner, har en bachelor i restaurant- og måltidskunnskap og tar fordypningsgraden WSET Diploma. Hun har tidligere utgitt kokeboken Restekjærlighet, samt skrevet vinanbefalinger i kokebøkene Glød og Maten vi deler. For tiden arbeider hun som varefaglig rådgiver i Vinmonopolet.

Den røde linjen i boken har med druer å gjøre. Forfatter Sara Døscher har valgt ut 15 druesorter som hver og en presenterer sin unike vinstil. Ved å bli med druene til deres fødested vil du lære deg noen av de viktigste vinområdene i verden.

Først og fremst er boken Vin til folket er en tidløs praktisk bok som oppfordrer deg til å lære mer om vinens verden, og deretter bruke kunnskapen til å lære og smake mer. Det er ingen bok for proffer, men for deg som ønsker å vite litt mer om vin, uten å måtte ta vinkelnerutdannelse. Boken gir deg det den lover. Vin til folket er enkel og tilgjengelig bok om den enkle vinkunnskapen. Vinkunnskapen formidles på to måter: skriftlig gjennom korte tekster, og visuelt gjennom forklarende illustrasjoner. Den varierte komposisjonen av symboler, tekst, tegning og fakta, gjør at du lærer om vin nærmest uten å tenke over det. Bokens eminente grafikk og smarte symboler og illustrasjoner fornyer den norske vinboken og gjør den til en god lærebok. Akkurat nå er den best i klassen i Norge. Vinkunnskap er til for å deles: Vin til folket – Terningkast 6Boken kan bestilles her

Kilde: Kilde: Anmeldelsen er skrevet på eget intiativ og med bok innkjøpt fra forlaget.

Kitchenline 1

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

, ,

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet