Vinofil Sitat
 1. Vintips
 2. Vinprodusenter
 3. Vinområder
 4. Vin & Mat
 5. Bokanmeldelser

Høstens store auksjonen starter 4.september

Ny vin og brennevinsauksjon starter 4. september. Spesielt denne gangen er et stort utvalg med burgundere, 18 årganger av Ch. Mouton-Rothschild, sjeldne gamle norske akevitter og dyr og ettertraktet Cognac.

Vinmonopolet og Blomqvist slår til med en stor auksjon. Totalt skal 863 objekter auksjoneres bort. Dette er dermed den største auksjonen Vinmonopolet og Blomqvist har gjennomført i september måned, og den 3. største noensinne. Totalt er objektene vurdert til Kr. 1.950.305,-.  Last ned listen her

Det dyreste objektet i auksjonen er en flaske Hennessy Timeless. Forhåndsvurderingen er på 50.000,- Kr. På plass nummer to kommer Hardy Perfection til 20.000,- Dyreste vinflaske (Ch. Mouton-Rotschild 1959) er forhåndsvurdert til Kr.15.000,-. Det er totalt 5 objekter med denne vurderingen; blant annet Ch. d’Yquem 1937, 3 x Ch. Mouton-Rotschild 1982, og 6 x Bienvenues-Batard-Montrachet fra Leflaive. Det finnes også objekter vurdert ned til Kr.350,-.

Også denne auksjonen er dominert av Frankrike med 481 objekter. Burgund og Bordeaux står for henholdsvis 247 og 132 av objektene.

Burgund har lik fordeling mellom rødt og hvitt. Blant de hvite burgunderne er Ramonet, Comtes Lafon, Domaine Leflaive, Raveneau og Dauvissat godt representert. Røde burgundere finnes fra 52 ulike produsenter spredt over hele regionen. Det finnes viner fra årganger helt tilbake til 1919. d’Angerville og Armand Rousseau har flest objekter.

Fra Bordeaux finnes 132 objekter fordelt på mer enn 70 eiendommer. Av de hvite er det to søte som er mer enn 100 år gamle. Av de røde finnes det vin tilbake til 1959. 1980-tallet dominerer med 50 objekter. Chateau Mouton-Rothschild er svært godt representert med 18 ulike årganger.

15 av Italias vinregioner er representert denne auksjonen. Totalt er det 149 italienske auksjonsobjekter, der Piemonte står for over 100 av dem. Kjente og ettertraktede produsenter som Bruno Giacosa, Giacomo Conterno, Gaja, Rinaldi, Cappellano, Massolino, Bartolo Mascarello er å finne på listen. Fra Toscana finnes flere modne Brunelloer.

Det Tyske utvalget er satt sammen av kjente produsenter som Fritz Haag, Jos. Christoffel Jr., Joh. Jos. Prüm, Georg Breuer og Dönnhoff. Alle predikater er representert, og det er en god seleksjon av eldre søte viner.

Den nye verden er presentert med 28 objekter. Her finnes blant et utvalg modne australske toppviner, og flere årganger av Opus One. Produsenter som Ridge, Kistler og Dunn er også representert på auksjonen.

Snittalder på vinen er 11 år. 1999, 2004 og 2009 er de hyppigste årgangene.

68 av objektene er brennevin, likører og destillater. Det finnes et godt utvalg av gamle tappinger. Blant annet finnes akevitt fra 1800-tallet, eldre blended whisky tilbake til 30-tallet, og flere gamle likører.

Auksjonsstart:
4.september, Kl.0900. Avslutning dag 1: 13.september, Kl.18:30.  Avslutning dag 2: 14.september, Kl.18:30.

Kilde: Pressemelding Vinmonopolet 30 august 2017

Laguolie

Tilbakemeldinger

Anbefalte artikler

 1. På topp - Bag in Box listen 2017

  Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

  Vintips
 2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

  Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

  Vintips
 3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

  Vin med naturlig klang fra Østerrike

  Vinprodusenter, Vintips
 4. Champagne Charlie er på banen igjen!

  Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

  Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

 1. Wongraven - Blir det bedre?

  Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

  Vinprodusenter, Vintips
 2. Den store Amarone testen - 10 på topp

  I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

  Vintips

Våre lesere anbefaler

Stikkord

 

Magasinet Vinofil leverer vinartikler til:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2018. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet