Vinofil Sitat
  1. Vintips
  2. Vinprodusenter
  3. Vinområder
  4. Vin & Mat
  5. Bokanmeldelser

Artikler under emnet Bokanmeldelser

Innerå, Bø og Eriksen – Årets mat & vinbok Terningkast 6!

04a-12068-innera_og_bo-cover-front-s

Tre flotte sjeler har laget bok. Jeg kjenner dem alle. Til den ene har jeg sendt lapper ut på kjøkkenet og takket for at hun er sånn flink kokk, den andre treffer jeg jevnlig og smaker vin sammen med i jobbsammenheng. Den siste er en inspirasjon for min interesse for fotografering. Alle står godt plantet i det norske- mat og vinmiljøet. Alene og hver for seg er de full av …

Bokanmeldelse: To gode kokebøker Kok & Stek & Vennemiddag

forside-1

Nordmenn går aldri lei av gode inspirasjonskilder for matoppskrifter. Selv har jeg et hav av dem. De plukkes frem som kilde til å utvide horisonten, lære litt mer og ikke minst glede seg over nye smaker. Nå er det kommet to som fortjener sin plass i bokhyllen på kjøkkenet. I 2014 kom sausebibelen Saus & kraft og nylig ble oppfølgeren Kok & Stek lansert. Kok & Stek  er utarbeidet av …

Bokanmeldelse: En vingurus guide til Bordeaux og Burgund. Terningkast 6

En imponerende vinbok Foto Svein Lindin

La det være sagt med en gang. Jeg har gledet meg til denne boken kom ut. Jeg forhåndsbestilte boken i sommer og nå er den endelig kommet.  Det var verdt ventetiden. Per Mæleng  har gitt ut en skatt av en vinbok for dem som vil lære mer om vin fra Bordeaux og Burgund. Integritet og kunnskap. Gjennom min rolle som vinskribent sitter jeg mange ganger i året foran en av …

Bokanmeldelse: Årstidenes beste oppskrifter – kokkenes favoritter 
Terningkast 5

Rå Vare Foto: Stian Broch

I Norge har det tidligere vært Bølgen & Moi, Hellstrøm og Stiansen som har dominert markedet for kokebøker fra restauratører eller kjøkkensjefer. Nå er det kanskje kommet en ny aktør på kokebokmarkedet. Bjørn Tore Furset Bjørn Tore Furset er ukjent for de aller fleste nordmenn, men du har helt  sikkert vært på noen av hans restauranter. Det hele startet i 1996, da Bjørn Tore Furset var kjøkkensjef ved Lofoten Fiskerestaurant. …

Bokanmeldelse: Norges beste vinkjøp 2017 – Terningkast 6

tennfjordperfekteviner

Ingvild Tennfjord skulle ikke skrive en ny bok igjen, men så ble det et ja til å lage en liten pocketbok med de beste vinene hun har smakt.  Ingvild Tennfjord gjør ikke noe halvveis. I de tre første vinbøkene sine har hun gitt leserne sine bakoversveis i sin ville fart inn i vinens kunnskapsverden. Boken Norges beste vinkjøp 2017 er først og fremst ment for deg liker å drikke vin …

Bokanmeldelse: Italia – En matsafari – Terningkast 5

Matsafari stor

Nordmenn får aldri nok av Italia. Nå er det kommet en ny grunn til å elske Italia. Boken fra Jon Berg og restauranten Trattoria Popolare  bunner ut fra kjærligheten til landet som viser et mangfold av matskatter. Du får garantert reiselyst av boken og ikke minst matlyst! Boken viser over 130 oppskrifter, fra Sicilia i sør til Piemonte og Alpene i nord.  Både tradisjonelle retter som spagetti carbonara, spagetti vongole, …

Bokanmeldelse: Verdt å Vite om vin – Terningkast 6

verdtvite1

Boken Verdt å vite om vin er kommet i tredje opplag. Ikke uten grunn. Alle som tenker seriøst om å utvide sine vinkunnskaper har denne boken som et førstevalg. De toneangivende skolene i Norge som tilbyr utdannelse innen vin i Norge har boken som en del av pensum. Det sier sitt om kvaliteten. Ingen andre vinbøker har den posisjonen og tilhengerskaren som forfattere Arne Ronold og Jørgen Mønster har fått …

Bokanmeldelse: Senk skuldrene – Lær triksene

Husets vin innfrir ikke helt!

Det ligger i tiden. Forlagene ønsker å lansere vinbøker i Norge. Noen greier det med brask og bram, andre havarerer fullstendig.  Gunnar Skoglund vil at du skal senke skuldrene og lære triksene. Lykkes han?  Det går litt i bølger etter min mening. Det hersker ingen tvil at Gunnar Skoglund kan skrive, liker vin og har mye å formidle. Boken begynner knallbra etter en kort intro om ikke å frykte vinen!  …

Bokanmeldelse: Vin – Smak og behag – Hva er poenget?

Det finnes definitivt bedre bøker om vin på i Norge. Foto: Svein Lindin

En ”ny” vinbok er kommet på det norske markedet. Ny er vel å overdrive, boken ble første gang utgitt for nærmere to år siden på engelsk. Etter braksuksessen Ingvild Tennfjord har skapt med sine tre vinbøker er det naturlig å tenke at andre forlag ønsker å ri på den bølgen. Mulighetene til å skape en ny salgssuksess er tilstede. Problemet er at ”standarden” for lettleste vinbøker er satt i Norge. …

Bokanmeldelse: For deg som vil glede noen med ekte vinglede!

Ingvild Tennfjord hever glasset!

Ingvild Tennfjord smeller til med en ny slager av en vinbok. Hennes siste bok Perfekte viner er skreddersydd for å slå nye salgsrekorder. Tittelvalget lover mye. Holder den samme standard som de to siste bøkene Skål og Bobler! Smaken av fest? Begge  bøkene utgitt i titusenvis av eksemplarer og formidable boksuksesser i sitt segment. Som landets mest leste vinekspert tømmes vinhyllene når hun anbefaler viner i sine ukentlige vinspalter i …

Bokanmeldelse: Lyst å bli forelsket? Terningkast 6

BKwine

Om livet ditt mangler en forelskelse, eller du mangler ett vinland å holde rundt og bli glad i.  Kanskje du har lyst å bli frankofil! Da er boken Vinlandet Frankrike - Trend och Tradition  perfekt for deg. 328 sider  med velskrevet vinkunnskap, ispedd vakre vinbilder og fakta som får deg til forstå, glede og beundre vinlandet Frankrike. Boken er lettlest og logisk bygd opp. Rett og slett en stjerne av …

Bokanmeldelse: En ny matbibel er kommet – Saus & Kraft

SausKraft20141

Denne høsten står det igjen bare en vinner, blant sausebøkene i Norge. Saus og Kraft fra Kulinarisk Akademi. Pur og ekte sauseglede fra første side. Terningkast 6 Sauser utgjør en fantastisk snarvei til forskjellige matkulturer, kjøkken, dufter og smaker. En god saus kan gjøre hele måltidet. Tenk deg en fyldig, kremet béchamelsaus med ost over spede blomkålbuketter, en søt og aromatisk tomat- og basilikumsaus over nykokt pasta, eller en lett …

Bokanmeldelse: Terningkast 5 – Bobler over av vinglede!

Bobler-Ingvild-Tennfjord

Bobler er vinboken hvor hovedrollen spilles av viner med bobler fra hele verden. Prosecco, Cava, Champagne, Moscato og Crèmant får spille sin del med skrivekunst på sitt beste. Boken har lærdom på hver side og er full av positiv vinglede. Du få rett og slett lyst på en fest! Naiv, godtroende forfatter, enkel vinbok? Bak de lange lyse lokkene og den klassiske røde leppestiften skjuler det seg en vinskatt for …

Bokanmeldelse: Terningkast 6 – Skål – Veien til vinglede

1Boken Skål - August 2013_0517 kopi

Skål er en velskrevet vinbok for deg som har lyst å begynne med vin eller vil lære mer. Skål er et hilsningsord og en oppfordring til å drikke. Skål betyr for øvrig på mange språk «god helse». Den nordiske opprinnelsen for ordet antar man er fra vikingtiden, da man drakk fra skaller (skalle skål). Boken Skål forenkler vinspråket og med små faglige input underveis gjøres veien til å nyte vin …

En ensom sjel – Per Mæleng

Middagsgjesten fra helvete - Per Mæleng

En av Norges vineminenser Per Mæleng har tatt steget ned fra vinhyllen og lansert boken ” En vingurus guide til himmelen”. Boken ført i pennen av en ordkunstner og vinkjenner er en hyllest til den kresne smaken. Og la det være klart med en gang, dette er ingen vinbok for nybegynnere! For dem som ikke har et forhold til forfatteren finner du ham som fast spaltist i Vinforum og i …

Anbefalte artikler

  1. På topp - Bag in Box listen 2017

    2Paskevin Vinnere BIB Mars 2016 Photo Svein Lindin-7470

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
  2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

    coravin

    Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

    Vintips
  3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

    Begruenung

    Vin med naturlig klang fra Østerrike

    Vinprodusenter, Vintips
  4. Champagne Charlie er på banen igjen!

    Vino2

    Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

    Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

  1. Den store Amarone testen - 10 på topp

    Masi Mai 2015 foto Svein Lindin19

    I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

    Vintips
  2. På topp - Bag in Box listen 2017

    2Paskevin Vinnere BIB Mars 2016 Photo Svein Lindin-7470

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
 

Vi skriver for:

Dekanter
Riedel Glass

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet