Vinofil Sitat
  1. Vintips
  2. Vinprodusenter
  3. Vinområder
  4. Vin & Mat
  5. Bokanmeldelser

Artikler under emnet Vin & Mat

Mat og Vin: Aspargus officinalis og Sauvignon Blanc

Allerede i 1862 opptrer hollandaisesaus som en klassiker i franske kokebøker. Som følgesvenn til asparges og som brobygger til vinens syrlighet beviser den sin plass i  samspill mellom mat og vin.  Asparges derimot er opprinnelig en kulturplante fra romertiden og satt sammen med viner laget av druen Sauvignon Blanc blir det en kombinasjon som treffer som en innertier i ganen! Asparges fins i mange varianter. Man deler dem hovedsakelig …

Mat & Vin: Tid for torsk og vin til torsk

Torsk er mager fisk med delikat struktur og er høyt verdsatt som et meget godt råstoff fra havet. Kokt fersk torsk regnes som en tradisjonell rett for folk flest i månedene januar, februar og mars. Serveres den med vanlig tilbehør som lever og rogn, persillesmør, kokte melne poteter og smørdampede gulrøtter, ja da står det bare igjen å velge passende drikke. I Norge er det tradisjon å drikke rødvin til …

Madeira – Perfekt til desserter

Før i tiden var madeiravin velkjent og mye brukt i Norge. I de senere år har beklageligvis utvalget i polhyllene vært tynt for oss som fortsatt setter pris på et glass god madeira. Det er derfor med glede vi registrerer at Vinmonopolet i siste nyhetsslipp har madeira som et av sine fokusområder. Vinen blir bare bedre og bedre ved fatlagring, de aller beste tåler svært lang lagring; opp til 150 …

Tapas & Vin – evig takknemlig.

Vi har all grunn til å være takknemlige mot Spania for deres tapas. Bare tenk for et fantastisk konsept – et glass med veltilpasset drikke og en god håndfull delikate små smaksbomber. Uansett opprinnelse; tapas er velsmakende å spise i følge med velvalgt vin, som i vår anbefaling, god velkjølt manzanilla og fino-sherry, eller hvorfor ikke hvitvin. Alt kan brukes: skalldyr, røkelaks, omelettbiter, spekemat, pølsebiter, kjøttboller, grønnsaker, sopp og ost. …

Vin til vilt!

Alle retter av vilt krever vin med ”kraft” og fylde. Viltkjøtt som er magert er mindre avhengig av tanninrike viner, men trenger harmonisering på aromasiden. Det er ikke slik at viltkjøtt ikke tåler tanniner, men oksekjøtt som har mye isprengt fett tåler generelt både tøffere og mer distinkt preg av tannin. Viltkjøtt passer ofte bedre med modne og utviklede viner som har bløtere og rundere karakter, gjerne ledsaget av en …

Vin og Skalldyr – En nytelse!

Hvitvin og skalldyr er unektelig en kombinasjon som hører sammen med sommer og sol! Skalldyr en mangfoldig matvare med utallige uttrykk, både i smak og konsistens. Reker, sjøkreps, hummer, kongekrabbe og kamskjell gir oss lette, elegante smaker i tillegg til sødme. Blåskjell og østers er også råvarer vi nyter med glede i den varme årstiden. Østers med sin litt fete og melkaktige konsistens – avhengig av tiden på året og …

Peppergrillet kongekrabbe

Oppskrift Peppergrillet kongekrabbe Dette trenger du for 4 porsjoner 2 lange kongekrabbeben 1 ss hel pepper 1 ts salt 24-30 friske blåskjell 1 Laurbærblad 1 hvitløkbåt 1 dl hvitvin Salsa 1  mango i små terninger 2  tomater, flådd og uten kjerner i små terninger 2  vårløk i tynne skiver 1  finhakket hvitløkbåt saft av 1 lime 2 ss ekstra virgin olivenolje 1 ss finstrimlet basilikum salt og pepper Slik gjør …

Dampet Blåskjell

Oppskrift Dampet blåskjell for 2 personer Dette trenger du: 1 kg        Blåskjell 1/2         stilk stangselleri, finhakket 1/2         liten løk, finhakket 5 cm      purre, finhakket 1 ss        smør eller olivenolje Slik gjør du: Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell per gjest. Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket). Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du …

Anbefalte artikler

  1. På topp - Bag in Box listen 2017

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
  2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

    Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

    Vintips
  3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

    Vin med naturlig klang fra Østerrike

    Vinprodusenter, Vintips
  4. Champagne Charlie er på banen igjen!

    Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

    Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

  1. Den store Amarone testen - 10 på topp

    I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

    Vintips
  2. På topp - Bag in Box listen 2017

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
 

Vi skriver for:

Riedel Rent
Riedel Glass

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet