Vinofil Sitat
  1. Vintips
  2. Vinprodusenter
  3. Vinområder
  4. Vin & Mat
  5. Bokanmeldelser

Artikler med stikkordet Champagne

De beste boblene mot jul og nyttår

Tidlig i november kommer spørsmålet: Hvilken champagne er den beste å anbefale til høytiden som kommer og alle festlige lag som venter frem til finalen nyttårsaften? La det være sagt med en gang. Vi elsker champagne av god kvalitet. Norge er stappfull av god champagne i alle prisklasser. Oppgaven er å sortere ut de beste etter vår smak og anbefale dem som vi selv bestiller i ukene som kommer. Det …

Takk England for Champagne

Ordet Champagne har sin helt en klang når sommeren kommer. Det passer liksom inn med ferie, vennelag og god middager.  Vi tar ofte Champagne for gitt, men vi skal takke England for både for teknikken og støpte glassflasker som skulle til til for å nyte champagne i dag. England var først ute med å lage Champagne. Det første dokumentet som skriver om champagne er Sir George Etherege i 1676 i …

Maison Belle Epoque – I fordums prakt

En dør åpnes og avslører en verden full av eleganse, skjønnhet and verdighet. En verden der fortiden æres, nåtiden feires og fremtiden omfavnes. En verden der naturen inspirerer kunsten og kunsten omformer naturen. Velkommen til den ærverdige champagne-produsenten Maison Perrier-Jouëts verden. Velkommen til Maison Belle Epoque. Innenfor disse fire veggene har det utspilt seg en lang og innholdsrik historie. Det er historien om Maison Perrier-Jouët som ble grunnlagt i 1811 …

Økologisk fra Champagne

Helsetrenden med sunnere innhold i mat og drikke har forlengs nådd vinbransjen. Økologisk drift er definitivt kommet for å bli. Det handler om å ha et sunnere utgangspunkt når druene er klare til å bli omdannet til vin. Familien Gerbais har drevet økologisk siden 1996 og det merkes på kvaliteten.   Det er ikke nytt å lage vin mer naturlig og på en bedre måte. Før den industrielle revolusjon hvor …

Favoritter i desember

Det er bare å innrømme det. Ukene Norge er nå i  høysesong for alle som liker bobler i glasset både med og uten alkohol. Vi har gjennom de siste ukene testet og vurdert hundrevis av musserende viner av typen prosecco, cava, cremant og champagne. Konklusjonen er klar, prisnivået er på merkevarene er høyere enn de mer ukjente, men kvaliteten og prisen på de mer ukjente merkene er generelt mye høyere. …

Champagne + Lanson = sant

Champagne er en herlig drikk. Ikke bare til velkomst og festlige anledninger, men også til mat. Du kan få musserende vin fra hele verden, men kun boblene fra Champagne kan benevnes champagne. Champagne er Frankrikes mest berømte eksportvare. Alt fra fødselsdager, jubileum og bryllup feires pr. tradisjon med champagne. Champagne kommer – som kjent – fra et distrikt i Frankrike med samme navn. Her dyrket man allerede i oldtiden rødvin …

Champagnens tilblivelse

Du kan få musserende vin fra hele verden, men kun boblene fra Champagne kan benevnes champagne. Champagne er Frankrikes mest berømte eksportvare. Alt fra fødselsdager, jubileum og bryllup feires pr. tradisjon med champagne. Champagne kommer – som kjent – fra et distrikt i Frankrike med samme navn. Her dyrket man allerede i oldtiden rødvin av ikke så god kvalitet. Og man hadde dessuten et irriterende problem med vinen; etter at …

Lysere tider fordrer Champagne

Norge er i forandring om dagen, det er lysere ute og våren er i anmarsj på alvor. Et sikkert vårtegn er at nordmenn får lyst på musserende i glasset. Fortrinnsvis prosecco, cava og cremant men det er også dem som verdsetter champagne. Det finnes få som beskriver nødvendigheten for Champagne bedre enn Lily Bollinger – Jeg drikker min champagne når jeg er glad og når jeg er trist. Noen ganger …

Champagnegaloppen til jul og nyttår

Champagne er like mye forbundet med nyttårsaften som nyttårsraketter. Selv om det er ulike typer musserende som åpnes og fortæres er det lyden av smellet, den forløsende kullsyren som gjerne popper ut av flasken som bringer den rette stemmingen. Overraskende nok er det likevel en vin med pærebruslignende smak som setter standarden på stemningen. I Norge er det Prosecco som leder an i salgsutviklingen. Vinene er lette å like for …

Festen kan starte!

Kommende uke er høysesong for inntak av sprudlende bobler, det handler om glede, feststemning, forventninger og lyden som alle liker! Lyden av en champagne som sier phoof. Noen sier det skal lyde som sukket fra en kvinne, men vi lover at vi aldri har hørt en kvinne sukke slik! Ludvig 15s elskerinne Madame de Pompadour har sagt at Champagne er den eneste vinen som får en kvinne til å forbli …

Clos des Goisses – Skatten under jomfru Maria

I Norge er vi velsignet med Vinmonopolet. En av fordel er at mange små gode produsenter av Champagne er tilgjengelig i Norge, enten gjennom bestillingsutvalget eller spesialpolene. En av dem vi setter stor pris på er Philipponnat. Familien Philipponnat har vært druedyrkere i Frankrike siden 1522 men det skulle gå nærmere 400 år før de startet opp salg av ferdig produsert Champagne. I 1910 tok Auguste and Pierre Philipponnat mot …

Bobler til begjær – Tarlant

Familien Tarlant har aner tilbake til 1687 og har gjennom 327 år opparbeidet seg solid ballast som vinmakere i Champagne. Familiebedriften har blitt styrt fra Oeuilly siden 1780, midt i hjertet av vinmarkene i Vallée de la Marne. Familien disponerer 13 hektar vinmark over hele 55 ulike parseller fordelt på de fire landsbyene Oeuilly, Boursault, St.-Agnan og Celles-les-Condés. Champagnedistriktet ligger i den nordlige delen av Frankrike, 150 kilometer nordøst for …

Pol Roger – Boblende i 164 år!

Velger du å bruke penger på god champagne, og oppdager at du setter pris på smaken og egenarten, vedgår du fort at det egentlig ikke finnes noen erstatning med samme kvalitet. Intet sted i verden kan gjøre Champagne rangen stridig som verdens fremste produsent av musserende vin! Champagnedistriktet ligger så langt nord i Frankrike – 145 km nordøst for Paris – at det må kunne betegnes som et vinproduserende grenseland. …

Hva med en kasse med champagne til jul?

Champagne har vært gjenstand for en utvikling det siste tiåret hvor de små vinbøndene i nord har tatt markedsandeler på bekostning av de store champagnehusene. Etter all sannsynlighet tror vi at neste fase i utviklingen er at denne tendensen vil smitte over på vinbøndene i Côte des Bar – også kalt Aube. Et eksempel er Remy Massin Tradition Brut, en fruktig og lett konsumelig champagne fra Côte des Bar. Remy …

175 år og fortsatt like sprek

Ikke overraskende har champagnehuset Deutz sin opprinnelse fra Tyskland. William Deutz kom fra Aachen og startet i arbeide hos Bollinger – også med tyske aner – i grand cru landsbyen Ay i nærheten av Epernay. Noen år senere etablerte William i samme landby sitt eget champagnehus i 1838. Valget av Ay som hovedkvarter var ikke tilfeldig, landsbyen var allerede den gang et tyngdepunkt i champagneverdenen og nærheten til vinmarker med …

Anbefalte artikler

  1. På topp - Bag in Box listen 2017

    Kun de vi mener er best havner på denne listen. Oppdateres løpende

    Vintips
  2. Coravin: Alle som driver seriøst med vin, må ha en!

    Alle har i utgangspunktet nytte av et slikt verktøy. Bare du er glad i vin

    Vintips
  3. Meinklang - Med okser, hester, griser og sauer i vinmarkene

    Vin med naturlig klang fra Østerrike

    Vinprodusenter, Vintips
  4. Champagne Charlie er på banen igjen!

    Verdt å ta en titt på og ikke minst en smak av.

    Vinprodusenter, Vintips

Mest leste artikler

  1. Wongraven - Blir det bedre?

    Det er på høy tid at det satses mer på smaksløkene til Wongraven!

    Vinprodusenter, Vintips
  2. Den store Amarone testen - 10 på topp

    I 1995 ble Amarone betegnet som et forbigående fenomen.

    Vintips
 

Vi skriver for:

Prowein 2018

© Vinofil 2009–2017. Alt innhold, herunder tekst og bilder, kan ikke gjengis uten henvisning til kilde/artikkel og skal godkjennes før bruk.

All omtale i Vinofil oppfyller kravene til alkoholloven paragraf §9-2 om redaksjonell frihet og uavhengighet. Artikler blir også publisert i Finansavisen og Horeca

Kontaktperson: Sommelier & Vinskribent Svein Lindin
Mobil: 47 87 40 83 ~ E-post:

In Vino Veritas BliEnVinkjenner.no Eliksir

Motta nyhetsbrev på e-post

Vi sender jevnlig ut gratis vintips om gode viner. Du kan når som helst melde deg av.

I våre tester brukes glass fra:

Riedel

Anbefalte viner kjøpes hos:

Vinmonopolet