De aller beste og den verste fra basislippet

Artikkelen omtaler viner i basisutvalget, partiutvalget og testutvalget som lanseres 6.mars

På godt og vondt

Marsslippet viser gode og dårlige viner i kjent stil. Av i alt 67 viner i basis – og partiutvalget er det langt mellom høydepunktene Den beste vinen er på plass under. Barolo La Morra 2019 fra Brandini (91 poeng) , noen flotte modne viner fra Libanon samt den vinen som omtales som pinlig.

Saken oppdateres i dagene frem til slippet

På topp

Rett inn i basislisten på Vinmonopolet. 🎉❤️Brandini leverer den beste vinen, poengmessig under pressesmakingen til Vinmonopolet. Desidert best, prisen er veldig bra i forhold til kvaliteten. Med andre ord. Om du liker Barolo er vinen et must å kjøpe noen flasker av. Eller en kanskje en kasse eller to Lagringsdyktig de neste tiårene, minst De flaskene som kommer til Norge vil nok ryke fort ut..

Brandini Barolo La Morra 2019
Varenummer: 14957801 (basis) Pris: 452,50 kr

Middels rød farge. Utviklet med nype, kirsebær, urter og rose på duft og smak. Flott syrlighet og markerte tanniner. Sett i kjelleren noen år Topp kvalitet

Les også disse artiklene

Moden vin

Libanon ❤️ Et vinland jeg forbinder med mye digg rødvin, gammel historie og referanseviner på smak. 6.mars slippes to partier til under 600 kroner som lar deg oppleve nydelig utviklet moden vin. Som en heads up til påsken senere i mars. Vinene passer PERFEKT til lammelår med masse deilig hvitløk og timian… say no more

Ch.Ksara Chateau 2008
Varenummer: 16895601 (parti)
Pris: 577,– kr Poeng: 89

Ch.Ksara Chateau 2010
Varenummer: 16895701 (parti)
Pris: 572,– kr Poeng: 88

Pinlig dårlig

Om du har lyst til å smake noe som ikke frister overhode med glass nummer to, er denne vinen fra Romania, laget på merlot et perfekt valg. Det er nesten uvirkelig at en slik vin slipper gjennom og blir lansert av Vinmonopolet i 2024. Det må jo være lov å si, Sorry dette er for dårlig. Se kommentar under

Saint Adéol Mmm Merlot 2022
# 16809101 (basis)
132,30 kr Poeng: 59 – Smaker pinlig dårlig

Kommentar:

Vinmonopolets nyhetsslipp for basissortimentet og testutvalg i mars hadde sannsynligvis vært oppskriften mot konkurs om polet hadde tatt regningen selv etter de ulike lanseringene de har skapt i markedsplanene sine. Mars – slippet har selvfølgelig sine perler, men også nedturer hvor man må stille seg spørsmålet: Er dette virkelig nødvendig å lansere i Norge?

Vinmonopolet er i en unik situasjon. De topper omdømmemålinger, de har et » nesten» monopol på salg av alkohol. Vinmonopolet sitter på kvalifiserte medarbeidere som både vil og kan velge gode smakfulle viner. Byråkratiet rundt et innkjøp pr dags dato burde fått en reform. Produktavdelingen burde fått et større mandat til å lansere viner som holder en viss minstestandard. Slik innskjøpsordningen er nå, faller bare troverdigheten vin for vin.

Det er overhode ikke lett å lansere vin i Norge som vinimportør. I 2023 ble det lansert 10.500 produkter ifølge tall fra Vinmonopolet, i et land med alkoholreklameforbud, monopolregler, dyrtid og en «ørkenvandring» med smakinger for konsumenter, polansatte og presse. Alt til store kostnader for store og små vinimportører. Sjansen for å treffe hoppkanten er minimal, men treffer man er du på solsiden av vinbransjen i Norge.

Om Svein Vinofil Lindin