Hva sa du? Presqu’ile

Ny vinfavoritt og et ypperlig sted å besøke i California

Det er sannsynligvis ikke et sjakktrekk å starte en vingård hvor alle lurer på hvordan du uttaler det, forteller Tim Wanner fra Presqu’ile Winery i podcasten. For ordens skyld uttales det: press-KEEL. Lytt på den gode samtalen Svein hadde for kort tid siden. Tim Wanner er på sitt første, men ikke siste norgesbesøk. 

Tim Wanner jobber tett på familien Murphy som måtte starte på nytt etter at den voldsomme orkanen Katrina i 2005 pulveriserte deres sted på en halvøy i Mississippi-gulfkysten. Halvøyen er opphavet til navnet på vingården i dag. Presqu’ile er et fransk/kreolsk ord som betyr halvøy, eller bokstavelig oversatt, «Nesten en øy».  Deres leting etter et nytt sted førte dem til California. Men det tok tid før de fant det rette stedet.

Se og hør hele vinpraten her

De beste polene har tatt vinen inn allerede

Vingården Presqu’ile  sto ferdig i 2007. Eiendommen ligger på en åskam med utsikt over Stillehavet. Den kjølige nattbrisen fra havet bidrar til et perfekt klima for deres søken etter  elegante viner. Selv om ikke alt har gått på skinner, har retningen familien gått mot hva drømmen var i begynnelsen.- Familien Murphy har skapt en flott vingård, nesten som en forlengelse av deres egen stue. Ordet gjestfrihet er en rød tråd i hele konseptet, så skal vi lage kjempegod vin underveis, forteller Tim Wanner entusiastisk. Fra vårt syn er vinene enn så lenge er godt priset og er av svært god kvalitet. Ingen utpreget fatbruk og alkoholnivåene er balanserte. Fruktkvaliteten og den leskende syrligheten fremstår som ren og elegant, noe som gjør at glass nummer to eller tre frister fort. Eller sagt med andre ord, veldig drikkbare viner.
Presqu’ile henter hovedsaklig druer fra egen eiendom, men også fra langsiktige avtaler fra andre vingårder i Santa Maria Valley og Santa Rita Hills.  Presqu’ile er et navn du må merke deg, gjerne besøke. Det er ikke uten grunn at de beste polene i Norge har de i sine hyller allerede.

Har du lyst å tilbringe noen dager i California, ta turen innom
Presqu’ile Winery
5391 Presquile Drive
Santa Maria, CA 93455

Presqu’ile Santa Barbara County Pinot Noir 2020
Varenummer: 13161001 (bestilling)
Pris: 339,90 kr
Poeng: 88

Presqu’ile Sandford & Benedict Pinot Noir 2020
Varenummer: 16362201 (bestilling)
Pris: 799,90 kr
Poeng: 92

Presqu’ile Sandford & Benedict Chardonnay 2020
Varenummer: 16362101 (bestilling)
Pris: 699,90 kr
Poeng: 91

Presqu’ile Santa Barbara County Chardonnay 2022
Varenummer: 13161101 (bestilling)
Pris: 329,90 kr
Poeng: 88

Om Svein Vinofil Lindin