Terningkast 6 – Nyt hver side og oppskrift

En kokebok som hyller det gode liv og kjærligheten til mat og råvarer

Den nyeste kokeboken fra Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan er umulig å mislike. Terningkast 6. Kort sagt er det en kokebok som hyller det gode liv og kjærligheten til mat og råvarer. Alt ispedd med flott design og fotografens mesterlige evne til å fange lysten på å lage oppskriftene eller besøke adressene i boken.

En kulinarisk matbibel

Det drevne radarparet  Hellstrøm og Rennan frister oss gjennom en perlerad av oppskrifter som spenner fra tradisjonelle smaker til nye kombinasjoner. Boken skiller seg ut mengden, først og fremst som et praktverk, men samtidig er det en bruksbok med visuell opplevelse så vel som en kulinarisk inspirasjon. Utgis boken på engelsk snakker vi om en kulinarisk internasjonalt matbibel.  Etter min mening bør man tenke i de baner hjemme på kjøkkenet til Hellstrøm og Rennan , forøvrig der boken har blitt til.

Nestoren i norsk kokekunst Eyvind Hellstrøm, som er kjent for sin perfeksjonisme og klassiske tilnærming til kokekunst, har sammen med Rennan lagt vekt på en tilgjengelig formidling.  Sammen opptrer de faktisk som toppidrettsutøvere i matglede!

Vann i munnen fra side en

Oppskriftene er enkle nok for de fleste kan prøve seg, samtidig som de ivaretar Hellstrøms stil med stramt fokus på smak og kvalitet. Mange av rettene i boken utforsker måter å løfte hele smaksbildet til å bli hovedattraksjonen på tallerkenen. Få om noen i verden legger mat opp tallerken som et kunstverk. Uten bildene er boken en flott kokebok, men med bildene heves boken til å bli den beste kokeboken på mange år utgitt i Norge. Bonusen i boken er alle adressene i boken, de alene er verdt å kjøpe boken. Det sier sitt.

Delikat inspirerende bok

Bildene har dybde,  er fargerike og utrolig delikate, Hver rett fotografens med en teft av Rennan på en måte som gjør at du får lyst til å prøve dem med det samme. Dette visuelle inntrykket understøtter Hellstrøms egen filosofi om at god mat starter med en visuell nytelse før den når smaksløkene .

Boken lykkes med å være en allsidig og inspirerende bok som lykkes i å formidle både estetikk og smak. Den er like mye et praktverk for matelskere som den er en praktisk kokebok for ujålete hjemmekokker. Boken gjør seg utmerket på kjøkkenet så vel som på kaffebordet. Nyt hver side. Bla i boken her Boken kan bestilles hos forlaget her

Anbefalte artikler

Vinpraten med Vinofil

Med faste kunnskapsrike gjester som Kristoffer Aga fra Re-Naa , Simon Zimmermann og Pontus Dahlstrøm fra Kolonialen Bislett florerer det med vinkunnskap og samtaler om vår felles interesse: Vin . Forvent også andre kjente personligheter fra mat- og vinbransjen. Innspillinger pågår og lanseres fortløpende

Les mer

En lovende fremtid

Ti år er ingen alder. Selv for bursdagsbarnet og varemerket Wongraven sin store bestselger. Nå venter tenårene på godt og vondt. Det er god grunn til å feire

Les mer