Frastjålet vin for 16,5 millioner kroner

La Tour d'Argent i Paris


La Tour d’Argent i Paris har hatt varetelling og tellingen viser at 83 flasker mangler til en verdi av 16,5 millioner skriver Decanter

Personalet ved La Tour d’Argent hadde sin første store varetelling siden januar 2020 og blant annet er ikoniske viner fra Domaine de la Romanée-Conti forsvunnet. Ingen bevis for innbrudd er oppdaget, forteller fransk politi som etterforsker saken til avisen Le Parisien. Det har skjedd en gang i de fire siste årene er den eneste konklusjonen som er avklart nå.

Paris-restauranten La Tour d’Argent går ikke akkurat tom for vin etter tyveriet. Som en av verdens største vinkjellere med over 300.000 flasker til en anslått verdi av over 318 millioner kroner. Om det i det hele tatt er mulig å sette en prislapp på en slik ikonisk samling.

Med en stjerne i Michelin-restauranten er La Tour d’Argent en ikonisk landemerke i fransk gastronomi. Siden 1582 har restauranten skilte med en historie få andre har og dagens utgave ligger ved bredden av Seinen med praktfull utsikt til nyrestaurerte  Notre-Dame-katedralen.

La Tour d’Argent, ga inspirasjonen til filmen Ratatouille 

Vinkartet trilles inn

Vinkartet er en enorm bok, som er så tung at den må trilles ut på en vogn til hvert bord. Den spesialiserer seg på gamle viner, med årganger som dateres tilbake til slutten av 1800-tallet, og den huser årganger av nesten alle topp produsenter fra Burgund, Bordeaux, Rhône, Alsace og Loire.  En annen kuriositet er at den nå avdøde eieren Claude Terrails raske tenkning i 1940, da han gjemte de  mest verdsatte flasker bak en falsk vegg mens nazistene forberedte seg på å beslaglegge restauranten.

Restauranten har vært et landemerke i over 422 år.  Opp gjennom årene har La Tour d’Argen tatt i mot kjente gjester fra hele verden. Dronning Elizabeth II var æresgjest i 1948 og listen inkluderer Theodore Roosevelt, Charlie Chaplin, Madonna, Bruce Springsteen og Barack Obama for å nevne noen. Likevel er restauranten for de fleste mennesker rundt omkring i verden først og fremst kjent som inspirasjonen for den hit Pixar-animasjonsfilmen Ratatouille , der en ung rotte med økte smaks- og luktesanser tar over kjøkkenet og imponerer det parisiske samfunnet med sine kulinariske kreasjoner.

Lyst å besøke?

La Tour d’Argent
15, Quai de la Tournelle
Paris Ve
Directions & map
contact@tourdargent.com
+33 1 43 54 23 31

Om Sitatsak fra Decanter