Bokanbefaling: Den ultimate boken om ost og vin

«Ost og Vin» gir en grundig og omfattende oversikt over hvordan man kan kombinere klassiske oster og viner på en optimal måte

I 2022 kom boken «Ost og Vin» til min store glede. Nå er andre opplag allerede trykket. Boken fremstår som en nyttig fagbok fra start til slutt. Sagt med andre ord er boken en bauta du vil ha glede av i tiår fremover. Boken gir deg rett og slett fasiten til samspillet mellom ost og vin. Man trenger ingen annen bok om ost og vin noensinne. Med mindre det kommer en oppfølger fra forfatterne.

Terningkast 6 i mangel av flere

Boken gir en grundig og omfattende oversikt over hvordan man kan kombinere klassiske oster og viner på en optimal måte. Dette er ikke en bok som er raskt skrevet med kommersielle baktanker. Boken er mer en personlig fagbok som vil tåle tidens tann bedre enn de fleste andre mat – dog vinbøker i Norge. Selv er jeg imponert av den flotte sammensmeltingen av fakta, historie, kulinariske opplevelser og kunstnerisk fotokunst. Boken frister deg garantert til nye opplevelser med ost & vin.

Boken kan bestilles fra forlaget her

Svein Vinofil Lindin

Boken er ført med god og sikker penn, rikt illustrert med fristende  innbydende bilder. Men best av alt, boken gir en grundig innføring i hvordan man kan kombinere ost og vin på en måte som fremhever smakene i begge deler.  Når Sune Eriksen er på banen som fotograf, er man alltid i trygge hender visuelt sett.

Boken bygges rundt håndverket foto uten at du skjønner det. Bilder og tekst  smelter sammen og gir deg som leser en god oversikt over de ulike ostetypene, og vinene som passer best til hver type ost. Begrepet “vann i munnen» er verdt å nevne her.  

Alt i alt er «Ost og Vin» en flott og informativ bok som vil være til stor nytte for alle som er interessert i å kombinere ost og vin på en optimal måte.

En flott og informativ bok skrevet av den anerkjente vinjournalisten Merete Bø og med bilder av fotograf Sune Eriksen.
Foto: Sune Eriksen

Oversikt over oster og viner

Om Svein Vinofil Lindin