Podcast: Når vin er langt mer enn bare alkohol

«En smak av kosmos» er en ren nødvendig å lese og bør inngå som pensum i hvordan du kobler sammen historie, vinkunnskap og sanseopplevelser til et langt liv med stor lidenskap til vin.

I sin første bok setter forfatter Nils Are Økland standarden fra første side. Boken med tittelen «En smak av kosmos» er en ren nødvendig å lese og bør inngå som pensum i hvordan du kobler sammen historie, vinkunnskap og sanseopplevelser til et langt liv med stor lidenskap til vin. Akkurat som forfatteren selv har gjort gjennom mange tiår på den norske vinscenen.

Finn frem champagnen🥂🥂🍾
Du bruker noen dager å lese deg gjennom boken og fortvil ikke, du vil lese den igjen. Rett og slett fordi den vil stå igjen som en velskrevet bokbauta i norsk vinhistorie. Ta deg fri, finn deg et stille hjørne. Finn frem en flaske med god tørr champagne og server grillet sjøkreps til frokost,lunsj og middag. Du vil garantert nyte hver side og slurk. 🥂🥂I over 300 tettskrevne sider over 18 emner tar forfatter Nils Are Økland deg inn i en vinverden som gir deg et kunnskapsrikt innblikk i hvordan man kan betrakte, forstå og erfare vin.

Svein har møtt forfatter Nils Are Økland. Boken «En smak av kosmos» er en ren nødvendighet å lese og bør inngå som pensum i hvordan du kobler sammen historie, vinkunnskap og sanseopplevelser til et langt liv med stor lidenskap til vin.

Rett og slett fordi den vil stå igjen som en velskrevet bokbauta i norsk vinhistorie.

Svein Vinofil Lindin

Terningkast seks👏🏻💥
Nesten perfekt: Boken burde ha vært tilført vinbilder som støtter opp under teksten. Det burde forlegger Bonnier Norsk Forlag innsett når de fikk manuskriptet. Sett med et vinøst poengblikk hadde boken da lett fått 100 poeng av meg og ikke 97 poeng som den landet på. Men definitiv en soleklar sekser på terningen

ISBN/Varenummer
9788234714429
Bonnier Norsk Forlag 

Et lite innblikk i forfatter Nils Are Økland egen beskrivelse av boken:

«Hvordan skal vi forstå gleden store vinopplevelser kan gi? Er det mulig å tenke som en vinmark? Er vin ganske enkelt en alkoholholdig drikk, eller snarere et medium som på mystisk vis overskrider naturlovene? I En smak av kosmos beskrives vinens oppslukende kraft fra flaskens innside og utside, både som jordbruksprodukt, som beruselse, som objekt for sanselig nytelse, som kilde til estetiske erfaringer og som en inngang til intense naturopplevelser som kan gi oss tilhørighet til den fysiske jorda. Boken viser også noen av begrensningene ved det eksisterende språket om vin, og vil bidra til å gjøre samtalen om denne prehistoriske drikken åpnere og rikere.

Vin har en forgjengelighet som minner om menneskets. For selv om viner ikke er levende organismer, gjennomgår de et livsløp. De kommer inn i tiden med et fødselsår, de har en åpen, umiddelbar ekspressivitet i barndommen, de kan ha en vanskelig og lukket brytningstid i ungdommen før de kommer ut på andre siden som modnere, dypere og mer nyanserike. Og så eldes de på mange forskjellige måter, enten med et brått og brutalt fall ned i avgrunnen eller en langsom bevegelse som ender med at de går ut av tiden helt gjenkjennelige som seg selv.!

Anbefalte viner

Anbefalte viner: Dog Point Chardonnay 2020 og Champy Pernand-Vergelesses Les Vergelesses 2022

Om Svein Vinofil Lindin